Volg een gratis proefles

Op naar het Olympische Kwalificatietoernooi!

Op dit moment ben ik mij aan het voorbereiden voor het Olympische Kwalificatietoernooi (OKT). Ik start op de tweede dag van het Olympische Kwalificatietoernooi met de 3 kilometer. Na deze wedstrijd heb ik een dagje rust en dan schaats ik op de vierde dag de 1.500 meter en op de laatste dag van het Olympische Kwalificatietoernooi de 5 kilometer. Het zijn ontzettend belangrijke wedstrijden omdat ik mij met deze wedstrijden kan plaatsen voor de Olympische spelen.

 

Mijzelf plaatsen voor de Olympische Spelen is ontzettend lastig. Tijdens de wedstrijden mag er echt niks misgaan. Voor het plaatsen van de spelen heb ik de grootste kans op de 5 en 3 kilometer. Deze afstanden heb ik afgelopen jaar vaak gewonnen waardoor ik weet dat hier mijn kracht ligt. Voor mij wordt de 1.500 meter lastiger, mijn kansen zijn hierin minimaal en ik hoop daarom vooral echt op de 5 en 3 kilometer.

Bij de 5 kilometer gaan de twee beste schaatssters naar de Olympische Spelen. Bij de 3 kilometer zijn het de 3 beste schaatssters.

Voor de massastart moet de bondcoach iemand aanwijzen, datzelfde geldt voor de ploegenachtervolging. Met deze afstanden ben ik afhankelijk van de bondscoach.

 

Wedstrijden schema:

De wedstrijden zijn van 26 tot 30 december. Alle wedstrijden zijn rechtstreeks bij de NOS te volgen op NPO1:

 

  • 27 december: 3.000 meter

Start van de wedstrijden: 17.30 uur

Tijdens deze dag wordt ook de 500 meter van de heren geschaatst.

 

  • 29 december: 1.500 meter

Start van de wedstrijden: 18:20 uur

Tijdens deze dag wordt ook de 1.000 meter van de heren geschaatst.

 

  • 30 december: 5.000 meter

Start van de wedstrijden: 18.00 uur

Tijdens deze dag wordt ook de 1.500 meter van de heren geschaatst.

 

Na deze wedstrijden heb ik een dagje rust, daarna schaats ik gelijk het NK-marathon.

 

Gezonde spanning 

Op dit moment ben ik al wel gespannen voor het Olympische Kwalificatietoernooi, ik mag geen fouten maken. Het is vooral dat ik zelf een hele goede rit wil rijden. De spanning is er zeker en die moet ik ook hebben. Het schaatsen gaat gelukkig wel goed en dat scheelt een hoop.

Ik ben nu in Duitsland op een trainingskamp om mij daar in alle rust voor te bereiden. Ik kan goed trainen en ik heb veel rust. Ik kan mij hier volop focussen! 

Ga jij het Olympische Kwalificatietoernooi kijken?

 

Liefs,

 

Irene

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn