Volg een gratis proefles

Start schaatsseizoen voor Irene Schouten

Veel mensen vragen zich af of ik iedere week een vast trainingsschema volg. Ik kan je nu alvast verklappen: mijn trainingsweek is nooit hetzelfde. Dit heeft onder andere te maken met het zomer/winterseizoen. Op dit moment bouwen we heel erg naar de winterperiode toe.

Start schaatsseizoen

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn haat-liefdesverhouding met Livingo. Daarin gaf ik al weg dat mijn trainingen gelukkig altijd verschillend zijn. Afgelopen 3 weken hebben wij op hoogte gezeten en hebben wij veel gefietst. Nu ben ik terug in Nederland en het echte schaatsseizoen is gestart en pak ik vanaf deze week het schaatsgevoel weer op. Hier staan we dan elke dag op het ijs.

3 weken Duitsland

Vanaf volgende week ga ik 3 weken naar Duitsland. In Duitsland start ik met 1,5 week intensief trainen en daarna 1,5 week minder intensief. Het schaatsgevoel weer oppakken. Vanwege corona is de planning voor de komende periode nog niet helemaal duidelijk. Normaal gesproken zouden wij 1,5 week hard trainen en dan voor belangrijke schaatswedstrijden een beetje gas terug nemen. Maar wij hebben nog geen idee of er wel belangrijke wedstrijden komen. Onder belangrijke wedstrijden versta ik: plaatsing voor de World cups en de world cup zelf.

Volgende week wordt besloten of de world cups doorgaan. Dit willen zij in Thialf organiseren. En dat alle rijders 3 weken lang in een bubbel gaan. Waar wij alleen het hotel, de ijsbaan en een fietsronde mogen bezoeken. Drie weken in een bubbel is erg lang. Toch hoop ik dat het door gaat. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor de schaatssport. Wanneer er geen world cups zijn, zijn er waarschijnlijk nog de marathons waar ik wel kan rijden.

 

Eerste keer op het ijs

Komende week mag ik weer voor de eerste keer het ijs op in Thialf. Dit is altijd weer een spannend moment. Je verleert het schaatsen niet, maar je hoopt wel altijd dat het goed gaat.

Tot snel!

Liefs, Irene
 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn