Volg een gratis proefles

Van Amerika naar Limburg

Nu is het nieuwe seizoen echt begonnen. De kick off met de ploeg in Limburg. Heerlijk om weer zo te beginnen. 

Ik heb een team!

De weg hier naar toe duurde langer dan de vorige jaren. Na een Olympisch Seizoen is het altijd zoeken naar je positie en onderhandelen met sponsoren. Dit jaar was er in eerste instantie nog veel onduidelijkheid over het team. Gelukkig gaan A-ware en Clafis door en heb ik een team. Er zijn veel schaatsers maar weinig ploegen. Gelukkig zit mijn broer Simon in dezelfde ploeg! Hier ben ik erg blij mee. Zo kunnen we samen trainen en samen reizen, wel zo gezellig.

Sfeer proeven

Vorige week was ik zelf al begonnen met trainen. Ik heb spinningles gegeven bij de clubs van Fitnessclub Nederland. Erg leuk om te doen! Dit werd door de leden leuk ontvangen. Het is ook leuk om de sfeer op de club te proeven. Ondanks het drukke schema deze dagen probeerden we tijd te maken om na de les nog wat te drinken met de spinninggroep.

een maand rust

Ik heb ruim een maand rust genomen en dit heeft mij goed gedaan. Hier was ik wel echt aan toe na een druk jaar. Ik ben twee keer op vakantie geweest. Ik heb veel tijd met mijn vrienden en familie kunnen doorbrengen. Ook met mijn moeder. Ze gaat nog steeds vooruit. Ze praat steeds meer, laat emoties zien en we zijn er achter gekomen dat ze kan lezen en Engels kan praten. Heel fijn om dit allemaal te zien. Af en toe tijdens het spreken zegt ze nog wel verkeerde woorden. Dan vraagt ze bijvoorbeeld: ‘hoe was je advertentie?’ Terwijl het moet zijn: Hoe was je vakantie? Dan vraag ik, ‘bedoel je vakantie?’ Ja dat bedoelt ze. 

We weten dat het er zit alleen niet alle draaitjes in haar hoofd zijn al met elkaar verbonden. Als gezin/familie proberen wij haar zo goed mogelijk te helpen. Zodat het spreken steeds beter gaat.

Het seizoen is dus weer van start gegaan. Ik doe nu voornamelijk aan wielrennen, skeeleren, hardlopen en fitness. Binnenkort doe ik als training ook mee aan enkele fietswedstrijden. Ook daar heb ik weer zin in! Ik ben nu bezig met het leggen van een goede basis. Aan het einde van de zomer ga ik intensiever trainen zodat ik in de winter weer hard kan gaan schaatsen!

Tot volgende keer

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn