Black Friday Actie

Krijg een JBL speaker cadeau

Word lid op 25 november
en profiteer van de actie!

 

Lees verder

Weekendje Japan🇯🇵

Vorige blog vertelde ik dat ik niet naar Japan zou gaan. Nou dit verliep dus even anders… Door lastige selectiecriteria voor de plaatsing WK afstanden, hebben de KNSB, team EasyJet en ikzelf besloten om toch naar Japan af te reizen.

Donderdagavond kwam ik samen met mijn broer Simon aan in Japan. Vrijdag aan het begin van de middag stond de eerste wedstrijd (halve finale mass start) op de planning. Voor de wedstrijd heb ik vrijdagochtend nog even ingereden op de schaats. Omdat ik niet heb kunnen wennen aan het tijdsverschil, betekende dit dat ik voor mijn gevoel midden in de nacht aan het schaatsen was. Met als gevolg dat ik niet echt lekker vooruitkwam🙈.

Schaatsen is een coördinatieve sport. Wanneer je coördinatie niet goed is, kun je technisch niet goed rijden en is je timing totaal anders. Hier had ik dus zeker last van. Doordat de halve finales niet doorgingen (lucky me) had ik een dag om beter te worden.

 

De finale op zaterdag

’s Middags had ik de wedstrijd en ik voelde mij al iets beter dan de dag ervoor. Het begin van de wedstrijd verliep daardoor goed en mijn ploeggenoot deed uitstekend werk waardoor ik goed de laatste ronde inkwam. Vlak voor de laatst bocht zag ik de olympisch kampioene aan de binnenkant. Waardoor ik, omdat ik als eerste in de bocht wilde zitten, direct de bocht inging. Door deze actie sneed ik de bocht heel slecht aan en kon ik geen snelheid maken voor de laatst 100m. Slecht de bocht in, betekent slecht de bocht uit.

Vaak weet ik de laatste 100 meter het goed te doen, maar helaas dit keer niet. De olympische kampioene was gewoon beter. Het is natuurlijk balen dat ik verlies, maar ik kan alleen maar positief terugkijken op afgelopen weekend. Met een reis van 26-30 uur en een jetlag, en dan zo de race rijden, dat geeft alleen maar vertrouwen.

Ik weet waar ik internationaal gezien nu sta en waar ik aan moet werken om beter te worden.

Komende week rijd ik de Trachitol Trophy marathon 4-daagse. We beginnen donderdag in Breda, vrijdag gaan we naar Utrecht, zaterdag rijd ik op mijn thuisbaan in Hoorn en we sluiten zondag af in Groningen.

 

Zie ik jullie een van deze dagen? 

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Volg een gratis proefles

Sport voor Fitpoints

en spaar voor de leukste cadeaus!

Lees verder