Volg een gratis proefles

De crosstrainer

Naast de loopband is de crosstrainer ook een populair cardio apparaat. De crosstrainer is namelijk een ideale mix tussen hardlopen en traplopen, waar je ook nog eens je armen bij gebruikt! Trainen op de crosstrainer is dus een: ‘total body workout’.

 

Weinig kans op blessures

 

De crosstrainer is een fitnessapparaat dat weinig druk geeft op de gewrichten en daarom is de kans op blessures ook klein in vergelijking met bijvoorbeeld de loopband. De crosstrainer wordt daarom ook vaak in revalidatietrajecten ingezet en is dus ook uitermate geschikt voor sporters met gewrichtsklachten.Bij bijvoorbeeld voetbal of hardlopen krijgen je knieën het zwaar te verduren, maar bij een crosstrainer komen je voeten nooit los van de pedalen en maak je dus geleidelijke en soepele bewegingen waardoor je je gewrichten spaart.

 

Total body workout

 

Het trainen op een crosstrainer is een soort ‘total body workout’ waarbij je ook nog eens in relatief korte tijd een hoop calorieën kunt verbranden. Dit kun je doen door een hoge weerstand te gebruiken. Op de crosstrainer kun je zowel vooruit als achteruit bewegen, hierdoor kun je verschillende spiergroepen aanspreken. Als je vooruit beweegt gebruik je meer je bovenbeenspieren en als je achteruit beweegt gebruik je iets meer je bilspieren. Je kunt dit natuurlijk ook variëren en daarmee zoveel mogelijk spiergroepen aanspreken, zo kun je ook meer calorieën en vet verbranden.

 

Nog een aantal tips voor gebruik

 

  • Gebruik niet alleen je benen, maar haal ook kracht uit je armen. Dit is de meest effectieve manier van trainen om de crosstrainer.
  • Met een normale intensiteit is 20 minuten cross trainen genoeg voor een goede workout.
  • Drink voldoende water tijdens de training om je vochtgehalte op pijl te houden.
  • Let op je houding, houd je rug recht en span je buik lichtjes aan.

 

Sport voor Fitpoints

en spaar voor de leukste cadeaus!

Lees verder