Volg een gratis proefles

Eerste fietswedstrijd van het jaar!

Dit jaar ga ik weer wat fietswedstrijden fietsen, wat een goede training is voor het schaatsen. Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste fietswedstrijd van het jaar! Hiervoor ging ik naar Veldhoven. Dit was een klassieker over 125 km. Hier doen wij dan ongeveer 3 uur over. Dus dan kan je wel rekenen dat het behoorlijk hard gaat. 

Veldhoven, een behoorlijk stukje rijden vanaf waar ik woon. Veel mensen vroegen dan ook waarom ik helemaal daarheen ging voor een wedstrijd. Maar voor een schaatswedstrijd waar ik maar 3 km voor schaats ga ik zelfs helemaal naar Canada of Japan 😉 Dan is 125 km wel even wat meer.

Het fietsen gaat steeds beter, ik krijg het steeds meer onder de knie. De wedstrijd ging ook lekker, alleen helaas kreeg ik in de laatste 5 km kramp in mijn benen. Ik denk dat het kwam omdat ik deze arbeid in het prille seizoen nog niet gewend ben en misschien had ik een beetje te weinig gedronken. Doordat ik het fietsen in een peloton nog een beetje spannend vind, je fietst met wel 120 meiden stuur aan stuur op smalle wegen, houd ik mijn beide handen graag aan het stuur. Alleen drink ik daardoor minder. Ik heb hier weer van geleerd om goed te blijven drinken. Dit was zonde van die laatste 5 km.

Verder had ik afgelopen zondag nog wat leuks, namelijk de Jumbo Racedagen bij het circuit in Zandvoort. Als Red Bull atlete mocht ik daarheen met mijn vriend, super leuk! Max Verstappen wordt hier echt geleefd, mensen komen speciaal voor hem daarheen. Het was dan ook helemaal leuk dat we bij hem in de pitsstraat mochten staan. Wat een geluid! Zelf was ik blij met mijn oordoppen. 

Tot volgende week!

Liefs, Irene

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Sport voor Fitpoints

en spaar voor de leukste cadeaus!

Lees verder