Volg een gratis proefles

Hoe blijf jij fit tijdens je werk?

Er zijn heel veel simpele tips waardoor jij tijdens je werk fit kunt blijven. Allereerst kies een sport uit die je kan doen wanneer jij dat wilt. Bijvoorbeeld, hardlopen, fietsen of simpelweg naar de sportschool gaan (daar kun je alle spiergroepen trainen en het is lekker binnen).

Nu komen de tips…

 

Rennend, fietsend of in radslagen naar je werk…

Als je werk niet ver van huis is, is dit misschien wel een leuk idee. Sportend naar je werk, dan bedoel ik niet dat je helemaal bezweet aan moet komen. Pak eens de fiets in plaats van de auto. Dit helpt al heel wat!

Sporten in je lunchpauze

Oké, misschien is deze niet ideaal omdat je ook niet de rest van de dag naar zweet wil ruiken, tenzij er op je werk een douche is. Je zou bijvoorbeeld in de lunchpauze een rondje kunnen lopen, dat is niet alleen goed voor je conditie, maar ook gezond voor je hersenen. Bovendien word je productiever en heb je betere concentratie op werk. De hele dag op je luie kont zitten werkt niet mee natuurlijk! Daarnaast hebben wij bij de fitnessclubs meerdere douches die je altijd kan gebruiken wanneer nodig. 

Zoek een sportschool in de buurt van je werk

Zo kun je jouw sportpullen meenemen naar je werk en gelijk door naar de sportschool. Als je eerst langs huis zou moeten om je spullen te pakken, ben je misschien eerder geneigd om thuis te blijven.

Stel een goal voor jezelf

Waar een wil is, is een weg. Als je traint voor een doel, ben je niet alleen meer gefocust, je doet het ook ergens voor. Hierdoor wordt sporten een stuk makkelijker. Kies dan ook een sport/oefening dat jou motiveert!

Plannen, plannen en nog eens plannen

Als laatste, maar niet geheel onbelangrijk, bekijk op zondagavond welke dagen je wel en niet kunt sporten. Dit geeft voor jezelf een fijn gevoel omdat je dan vaste ‘rust’dagen aan kunt houden.

Des te meer je beweegt. Des te fitter je zal worden. Bewegen is de key!

Sport voor Fitpoints

en spaar voor de leukste cadeaus!

Lees verder