Volg een gratis proefles

Hoe fit ben jij op dit moment?

In het rijtje met goede voornemens staat bij de meeste mensen meer sporten en bewegen. In het nieuwe jaar proberen we allemaal ons leven een beetje te verbeteren en gaan we er met frisse moed tegenaan. Maar uit onderzoek blijkt dat op 12 januari de meeste weer terugvallen in hun slechte gewoontes. Daarnaast blijkt dat maar liefst een kwart van de Nederlanders tijdens de coronacrisis is aangekomen. Gemiddeld zijn zij 5,6 kilo aangekomen.

Hoe zit dat bij jou? Ben jij nog volop aan het bewegen of is de bank na een dag hard werken toch wel erg verleidelijk? Juist in deze tijd is het belangrijk om lekker te blijven bewegen en zo lichaam en geest gezond te houden. Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft nu je niet naar de sportschool kan? Wij geven tips!

Thuis aan de slag

Wist je dat je thuis al veel kunt doen? Traplopen is niet alleen gezond, maar ook een prima cardio-oefening. Wist je dat je met een kwartier traplopen evenveel calorieën verbrandt als met een half uur joggen? Je kunt verschillende oefeningen doen op de trap. Sla een keer een trede over als je de trap oploopt of spring met twee voeten tegelijk op de trap en herhaal dit een aantal keer.

Verder zijn er veel sportoefeningen die je thuis in de woonkamer kunt doen. Denk hierbij aan squats, lunges, sit-ups en push-ups. Plan een vaste avond of meerdere avonden in de week in om thuis te sporten en jezelf zo fit te houden tot de fitnessclub weer open mag!

Mentale gezondheid

Fitheid en gezondheid hebben niet alleen met het lichaam te maken, maar ook met het hoofd. De mentale gezondheid is minstens zo belangrijk als de fysieke gezondheid. Met de volgende tips werk je aan jouw mentale gezondheid:

  • Zorg voor voldoende slaap. Het wordt aangeraden om tussen de 7 en 9 uur per nacht te slapen.
  • Geef je hersenen rust voordat je gaat slapen. Leg de telefoon weg en zet de televisie uit. Pak er een goed boek bij en ontspan. Daardoor kun je een stuk prettiger slapen.
  • Ga iedere dag naar buiten, frisse lucht is goed voor de weerstand.
  • Zorg voor een ritme in de dag.
  • Blijf positief, bedenk iedere dag waar je dankbaar voor bent en sluit jouw dag met een goed gevoel af.

De Fitnessclub helpt je fit te blijven

We hopen je snel weer te mogen verwelkomen bij de fitnessclub, maar tot die tijd helpen we je graag thuis verder. Wekelijks bieden wij diverse leuke live lessen aan via het Facebookkanaal van Fitnessclub Nederland en je vindt in de app thuis work-outs. Deze work-outs kun je eenvoudig thuis volgen en we gebruiken alleen materialen die iedereen in huis heeft. Elke woensdag komen er nieuwe video’s online. Je kunt kiezen uit basis, getraind en gevorderd en kunt dus trainen op jouw eigen niveau! Naast de fijne thuis work-outs vind je ook virtuele groepslessen en individuele work-outs in de app.

Op deze manier kun jij fit blijven en lekker bewegen. Hopelijk tot snel in onze fitnessclub!

Sport voor Fitpoints

en spaar voor de leukste cadeaus!

Lees verder