Volg een gratis proefles

Nederlands kampioen 3000m en 5000m

Normaal gesproken zouden we nu een World Cup kwalificatie hebben waarbij de eerste 5 zich plaatsen voor de internationale wedstrijden, maar helaas gaan de internationale wedstrijden niet door. Van de kwalificatie werd daarom een NK gemaakt waarop we afgelopen weekend konden strijden om de Nederlandse titels.

De aanloop ging best wel goed, ik schaatste ook goed en ik had het idee dat ik kans maakte op de titel. Je weet natuurlijk niet wat je concurrenten doen, dus ik moest gewoon zo goed mogelijk de rit rijden en afwachten wat er zou gebeuren.

START NK AFSTANDEN

Mijn NK-afstanden begon met de 1500 meter. De 1500 meter is meer als opwarming voor de zaterdag en zondag. Het is voor mij een goede training om nog even 3 snelle rondjes te rijden voor de 3000 meter en 5000 meter. Deze race ging redelijk! Ik had gehoopt dat ik iets sneller zou zijn, maar helaas was de start niet optimaal. 

WEEKEND MET GOUDEN MEDAILLES

Zaterdag stond in het teken van de 3000 meter. Ik was van tevoren een beetje nerveus, ik wist dat ik in vorm was en dan wil je ook presteren. Met een lange afstand schaatsen is de start altijd een beetje spannend, want je kan niet te hard weggaan maar ook zeker niet te langzaam. Ik wist dat ik kans maakte en won uiteindelijk de 3000 meter!

De dag erna stond de 5000 meter op de planning. Na mijn 3000 meter wist ik dat ik kanshebster was op de 5000 meter. Ik moest een super rit rijden om te winnen. Het was de laatste rit en daardoor was ik opnieuw erg zenuwachtig. Gelukkig kon ik goed met mijn zenuwen omgaan en pakte ik ook de titel op de 5000 meter!

Het was een mooi weekend, voor mij, maar ook zeker voor mijn nieuwe sponsors en het team. Na het winnen van de titels kwam er direct veel op mij af. Tussen mijn trainingen en familiebezoek door ben ik de laatste dagen druk met interviews en foto’s.

Voor de komende tijd weet ik niet precies wat mijn planning is. In december staan er belangrijke kwalificatie wedstrijden op de agenda, maar het is nog maar de vraag of deze doorgaan. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze NK titels heb gewonnen!

Na afloop kwam ik ik er achter dat ik Nederlands kampioen op de marathon, Mass start, 5000 meter en 3000 meter ben. Dat is nog eens een mooi rijtje!

ZOVEEL LIEVE BERICHTEN

Ik wil bij deze iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes die ik mag ontvangen. Het zijn er zo veel dat ik helaas niet iedereen persoonlijk kan bedanken, maar ik lees alles en de lieve woorden worden zeker gewaardeerd!

Tot snel!

Liefs,
Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Sport voor Fitpoints

en spaar voor de leukste cadeaus!

Lees verder