Volg een gratis proefles

Want er hangt liefde in de lucht!

De maand van de liefde is in volle gang, 14 februari, de dag waarop je jouw geliefde net even iets meer liefde geeft. De dag waarop je elkaar toch net even meer waardeert en dat wilt laten merken door het geven van cadeautjes of even lekker uiteten gaan. Maar wanneer is deze traditie begonnen? En is het wel zo vanzelfsprekend dat je elkaar iets ‘moet’ geven of iets ‘moet’ gaan ondernemen?

Waar het begon..

Volgens de meeste bronnen begon het allemaal in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toendertijd een priester genaamd Valentinus, waar natuurlijk (inkoppertje) de naam, Valentijn, vandaan komt. Deze man stond bekend om zijn goede daden rondom zieke, oudere en arme mensen. Zo zou hij de blinde pleegdochter van Astrerius, stadhouder van Rome hebben genezen. Astrerius was hier zo dankbaar voor dat hij zich bekeerde tot het Christendom en direct alle Christelijke gevangenen vrijliet.

Maar hoezo de datum 14 februari?

Dit komt doordat keizer Claudius II het niet eens was met het bekeren van Astrerius en dat genoeg redenen vond om Valentinus op brute wijze te laten onthoofden. Valentinus werd heiligverklaard door de kerk en 14 februari werd een feestdag. Zodoende dus. Natuurlijk zijn er meerdere verhalen die Valentijnsdag verklaren, maar dit klinkt als een logisch verhaal.
Bedoel Valentinus + lief zijn voor anderen + vermoord op die dag = Valentijn. Toch? 😊

En moet je nu echt iets doen op Valentijnsdag?

Antwoord op de tweede vraag: nee natuurlijk ‘moet’ je niet per se iets kopen of ondernemen voor jouw geliefde. Het is niet meer zo dat je hele liefdesbrieven schrijft, of je partner moet verrassen met cadeaus. Dit zag je vroeger veel meer. Maakt het niet minder leuk, maar moeten is het allang niet meer. Doe waar je jezelf goed bij voelt, als je wat wilt geven dan doe je dat, wil je uiteten dan onderneem je wat (Heel veel korting op Valentijnsdag).

Valentijnsactie

Nou hebben wij, mochten jullie het nog niet weten, een hele leuke actie! Sport jij al samen met je vriend/vriendin man/vrouw bij één van onze vestigingen? Vul dan het kaartje in bij de balie en maak kans op een limited shirt van Fitnessclub Nederland. Wil jij je samen met jouw partner aanmelden in februari? Dan krijgen jullie allebei het limited shirt cadeau én jullie maken ook kans op een overnachting in een Van Der Valk Hotel naar keuze (keuze uit Tiel, Zaltbommel of Vught).

Aanmelden kan tussen 1 en 28 februari 2019. Vrijdag 1 maart trekken wij in iedere vestiging de winnaars.

Succes!

Sport voor Fitpoints

en spaar voor de leukste cadeaus!

Lees verder