Reserveren voor groepslessen

Lees verder

De ervaring van sporter Hans

Wat leuk dat ons lid Hans Strijb zijn verhaal wil doen. Laat je inspireren door zijn verhaal!

Ik wil me even voorstellen: mijn naam is Hans Strijb. Ik ben 64 jaar. Ik ben met ongeveer 135 kilo lichaamsgewicht gaan trainen en daarvan is nu na één jaar nog 103 kilo van over.

Ik wil graag mijn persoonlijke ervaringen, die ik het laatste jaar heb opgedaan bij Fitnessclub Vaarbroek met jullie delen. Na een lange tijd van wikken en wegen en ook voortdurend uitstellen heb ik toch de moed genomen om te gaan fitnessen.

Ik ben begonnen met een gesprek bij fitnessclub Vaartbroek om te weten te komen hoe en met wat ik moest beginnen. Ik had vooral de vraag wat is wel en wat is niet verantwoord, omdat ik toch het een en ander mankeer. Als snel bleek dat ik weliswaar beperkt was, maar dat ik eigenlijk alles mocht doen. Leidend hierin : luister goed naar je lichaam! Pijn gedurende oefeningen mag! Zeker in het begin denk je : “dit kan niet goed zijn”, maar ik heb tot nu toe mogen ervaren dat doordat ik doorgezet heb, ik veel pijn ben kwijtgeraakt. Bij twijfel neem je natuurlijk contact op met fitnesscoaches Wallit en Hilke.

Ik ben voornamelijk bezig met cardiofitness. Ik heb een vast patroon. Ik loop een uur met verschillende hellingen. Daarna roei ik enkele kilometers. In het begin zat ik er na 3 minuten al doorheen. Nu lukt het me om dit een halfuur of langer vol te houden. Als je dit drie maal per week doet, past je ademhaling zich vanzelf aan. Hierna fiets ik 20 minuten en doe ook 20 minuten crosstrainer.

Tijdens mijn oefeningen vind ik het leuk om anderen aan te spreken en te vragen of ze een doel voor oog hebben. Meestal wil men afvallen. Ik geef vaak tips en probeer ze extra te motiveren in de zin van “zet door”, het gaat je lukken als je het serieus aanpakt.

Belangrijk om te weten is dat je hierin niet alleen staat, want fitnesscoaches van Fitnessclub Vaartbroek Hilke en Wallit, zullen als je het nodig hebt en vraagt advies geven. Voor mij is dit een reden geweest om hier te gaan fitnessen, want het sterkte punt ten opzichte van andere fitnesscentrums is dat zij ongevraagd advies geven wat het beste bij jou past om te doen. Desgewenst stellen ze een trainingsplan voor je op. Zij doen dit op een zeer vakkundige manier. Mijn afwegingen om te gaan sporten waren: wat ga ik doen, krachttraining of cardio, wat past het beste bij mij en krijg ik bij de uitvoering hiervan ook een stukje ondersteuning.

Voor diegene die zich aangesproken voelen door mijn verhaal over mijn ervaringen met Fitnessclub Vaartbroek: wellicht zien we elkaar bij Fitnessclub Vaartbroek en hoor ik wat jou beweegreden is om te gaan sporten!

Gratis proefles