Volg een gratis proefles

Gezond afvallen, 3 tips van Irene!

Veel mensen proberen vaak een aantal kilo af te vallen, wat best lastig kan zijn. Ik ben zelf natuurlijk geen gezondheidsdokter maar ik ben wel een topsporter. Ik weet niet alle details van het afvallen, maar ik weet wel dat het belangrijk is om een goede leefstijl te hanteren als je wil afvallen. Dit zijn mijn 3 tips waarvan ik denk dat ze heel goed helpen om een paar kilo af te vallen:

 

 1. Laat de snacks achterwege

Ik denk dat het heel goed werkt als je wil afvallen om het nemen van de kleine snacks te verminderen. Zoals bijvoorbeeld het koekje bij de koffie of het taartje van een collega. Als je jouw leefstijl weet te veranderen wordt het veel makkelijker om iets af te vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de suiker in de thee. Het zijn gewoontes die makkelijk zijn om vol te houden, maar die op een lange termijn een groot effect kunnen hebben op het afvallen en jouw gezondheid.

 

 2. Zorg voor vastigheid

Als je van de één op de andere dag je sportritme van 0 keer fitnessen naar 5 keer in de week gaat brengen zal je merken dat je deze verandering niet vol gaat houden. Probeer een vastigheid te creëren die goed vol te houden is. Stel bijvoorbeeld voor jezelf het doel om 2 keer per week of iedere week naar de fitness te gaan. Je zult zien dat dit waarschijnlijk wel een doel is dat je vol kan houden.

 

 3. Let op je calorieën inname en verbruik

Het afvallen heeft veel te maken met je inname en verbruik van het aantal calorieën. Als jij wil afvallen is het goed om een tijdje bij te houden hoeveel calorieën je op een dag eet. Let daarbij ook op het sport gedeelte, als jij meer sport verbrand je meer calorieën waardoor je weer meer kunt eten. Als je meer eet dan dat je verbrandt dan kom je aan. Om af te vallen moet je ervoor zorgen dat je minder eet dan dat je verbrandt. Natuurlijk heb je de uitzonderingen daargelaten maar als topsporter denk ik dat dit het belangrijkste onderdeel is voor het afvallen.

 

Het afvallen gaat samen met een goede mentaliteit. Wil jij echt je doel behalen door een paar kilo af te vallen? Dan is het een goed idee om de bovenste tips toe te passen en er echt voor te gaan.

 

Wat is jouw beste tip om op een goede manier af te vallen? Laat het weten in een reactie onder mijn post.

 

Liefs Irene

 

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn