Nieuwste blog

Mijn start van 2021: 5 weken in een schaatsbubbel

Irene Schouten

In mijn vorige blog schreef ik al dat ik behoorlijk drukke kerstdagen had. Niet met het bezoeken van familie en vrienden, maar met schaatswedstrijden. Ik had namelijk de kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen. Ik sleepte drie tickets binnen voor het WK in 2021; de Mass Start, de 5000m en de 3000m. Ook werd ik tegen mijn eigen verwachtingen in 4e op de 1500m, waardoor ik nu ook geplaatst ben voor het EK allround  en de World Cup. Oud en nieuw heb ik dit jaar wel kunnen vieren. Dit was de eerste jaarwisseling in tijden dat ik gewoon thuis was en op kon blijven. Normaal gesproken rijd ik op 1 januari altijd de NK marathon en duik ik vroeg mijn bed in om fit te zijn, maar dit jaar ging de wedstrijd niet door. Ik ben thuisgebleven met Dirkjan en kreeg een vriend en vriendin op bezoek. Ik heb een erg leuke avond gehad!

Lees verder

Met deze tips lukt het jou écht om 2 liter water per dag te drinken!

Begin de dag met een glas water

Je lichaam heeft urenlang geen vocht binnen gekregen. Sterker nog, er is alleen maar vocht uit je lichaam ontnomen. Een glas water drinken op een lege maag geeft een kickstart voor een efficiëntere spijsvertering. Daarnaast zul je de dag beginnen met meer energie, je wordt dus dubbel zo wakker, en je komt eerder aan de 2 liter.

 

Spice up your water

Vind je het nou echt geen zak aan om water te drinken? Spice it up. Verfris het drankje met limoen, citroen, komkommer of munt. Wil je een zoetere variant? Dat kan ook! Voeg er roodfruit aan toe, dit kan je bevroren kopen bij een supermarkt en is een stuk goedkoper dan vers fruit. Ziet er nog Instagramproof uit ook!

 

Koop een mooie drinkfles, fijn milieubewust en puur drinken

Het klinkt misschien gek, maar een mooie drinkfles kopen zou jou kunnen helpen met water drinken. Eentje waar je blij van wordt, en hoe groter, hoe beter.
Tip: schaf een fles van een halve liter aan! Vul die 4x op een dag en jij hebt je dagelijkse goal behaald!

 

Het lijkt simpel, en dat is het ook

Als laatste, maar niet geheel onbelangrijk. Stel jezelf een doel! Als je het niet wilt, gaat het niet lukken. Het moet een gewoonte worden. Al dwing je jezelf een week of zelfs maand om 2 liter water per dag te drinken, kan je niet meer zonder. Je lichaam vraagt ernaar en je zult het zelfs lekker gaan vinden.

Deze blog sluiten we af met een leuke quote: “Don’t forget to drink water and get some sun. You’re basically a houseplant with more complicated emotions.”

Laat het lenteweer maar beginnen.