Volg een gratis proefles

Terug op het ijs

Terwijl ik deze blog schrijf, meten we de eerste tropische dagen van het jaar. Je kunt je dan ook vast niet voorstellen, dat ik alweer aan het schaatsen ben. Hoe het seizoen verder verloopt, dat is nog onzeker, maar in deze blog vertel ik je graag hoe we weer van start zijn gegaan! Lees je mee?

Terwijl ik deze blog schrijf, meten we de eerste tropische dagen van het jaar. Je kunt je dan ook vast niet voorstellen, dat ik alweer aan het schaatsen ben. We hebben net twee intensieve trainingsweken gehad, waarbij ik vijf dagen per week op het ijs van Heerenveen te vinden was. Nu hebben we een rustigere periode en dan gaan we weer twee weken volop aan de bak. Deze week zou de kermis in Wervershoof van start gaan. Een evenement waar ik toch elk jaar weer naar uitkijk. Dit jaar zit het er helaas niet in.

Afstand houden

Ik ben sowieso nog erg voorzichtig met het bezoeken van restaurants, borrels en andere plekken waar meerdere mensen samen komen. Met het team letten we er goed op. Je weet toch niet wat het virus met je doet. Daarbij zijn we weer volop aan het trainen en gaan we eind augustus op trainingskamp. Daar wil ik mij volledig op kunnen richten, zodat ik in goede vorm ben voor het nieuwe seizoen.

De voorbereiding

Normaal rijd ik in de zomermaanden ook skeeler- en wielrenwedstrijden en doe ik mee aan het NK. Door de corona zijn er nog weinig wedstrijden en is alles uitgesteld. Ik moet het daarom echt van mijn trainingen hebben.

Het schaatsseizoen 2020/2021

Hoe het seizoen eruit zal zien is nog onzeker. Het WK is dit jaar in China en zoals je weet gaat het daar niet echt goed met de COVID-19 ontwikkelingen. Eind augustus wordt besloten hoe het WK eruit gaat zien en of het door kan gaan. Ik denk dat de wedstrijden in Nederland vooralsnog wel allemaal door gaan. Helaas zonder publiek, maar ik hoop natuurlijk dat er snel een vaccin komt. In de eerste plaats natuurlijk voor ieder zijn gezondheid, maar ik kijk er ook naar uit om weer wedstrijden met publiek te rijden. Niets zo bijzonder als een overwinning te delen met mijn fans.

Mentaal ben ik gelukkig sterk en laat ik mij niet afleiden door alle onzekerheden. Ik ben gezond. Ik kan nog steeds volop trainen en in gedachte sta ik al aan de start van de internationale wedstrijden. Met die voorbereiding komt het dus wel goed!

 

Liefs, Irene

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn