Black Friday Actie

Krijg een JBL speaker cadeau

Word lid op 25 november
en profiteer van de actie!

 

Lees verder

Waarom meedoen met groepslessen?

In 2018 sportte 53% van de bevolking minimaal één keer in de week. Hoor jij hier ook bij? En wat voor sport oefen je dan uit? Bij de sportschool kies je er misschien snel voor om te gaan fitnessen, maar het kan zijn dat je hier periodes niet genoeg motivatie voor hebt om wekelijks heen te gaan. Probeer dan eens een groepsles! Trekt het je niet meteen of vind je het als man echt iets voor vrouwen? Lees dan eens onderstaande punten waarom je juist wél eens een groepsles zou moeten proberen.

Samen sporten
Het werkt erg motiverend om samen met anderen te sporten. Het motiveert je niet alleen om terug te komen naar de les, maar ook de intensiteit van je workout gaat omhoog. De instructeur daagt jullie uit tot het uiterste te gaan, en tegelijkertijd wil je niet de enige zijn die opgeeft tijdens de oefening. Je stimuleert elkaar om de les vol te houden.

Enthousiaste, professionele instructeurs
Alle groepslessen worden gegeven door enthousiaste, professionele groepslesinstructeurs. Ze motiveren je niet alleen om tot het uiterste te gaan, maar ze controleren ook of je de oefening goed uitvoert. Er wordt gelet op je techniek, zodat je geen blessures krijgt of simpelweg de oefening niet goed genoeg uitvoert waardoor je niet het resultaat behaalt dat je zou willen.

Vaste tijden
De groepslessen worden iedere week op vaste tijden gegeven. Misschien vind je dat in eerste instantie lastig omdat je naar de sportschool wilt wanneer het jou uitkomt. Maar het kan ook juist motiverend werken. Vind je de groepsles op dinsdagavond heel leuk? Dan zorg je ervoor dat je iedere dinsdagavond vrijhoudt voor die les. Zo komt het in je ritme en wordt het ook lastiger die les over te slaan. Terwijl je bij fitnessen misschien wel eens denkt: ‘Ik ga morgen wel’. Zo hoor je zeker bij die 53%! ;)

Op eigen niveau
Je kunt bij de groepslessen meedoen op je eigen niveau! Vaak geeft de instructeur meerdere opties om een oefening uit te voeren. Een zwaardere versie voor de meer gevorderde sporters en een wat minder intensieve oefeningen voor een beginner. Geef het ook altijd aan als je een blessure hebt, dan kun je andere oefeningen doen mocht het te belastend zijn.

Twijfel je nu nog om een keer een groepsles te proberen? Vraag aan een van de fitnessinstructeurs welke groepsles hij/zij jou aanraadt om te proberen. Een groepsles passend bij jouw sportdoelen.

Sport je nog niet bij ons? Kom dan een gratis proefles volgen om te kijken of het wat voor jou is! Kijk hier welke groepslessen bij jouw fitnessclub worden gegeven. Veel plezier en sportse!

Bron: Sport en bewegen in cijfers

Volg een gratis proefles

FB pixel code