Volg een gratis proefles

Wat een weken!

Het is alweer een paar weken geleden dat ik mijn laatste blog geschreven heb. Ondertussen is er heel wat gebeurd.

 

Het alweer een paar weken geleden dat ik mijn laatste blog geschreven heb. Ondertussen is er heel wat gebeurd.

NK Afstanden

Op 27, 28 en 29 december reed ik de 1500m, 3000m, 5000m en de Mass Start in Heerenveen op de KPN NK Afstanden. Dat waren spannende wedstrijden, want hier worden namelijk de tickets voor het EK in januari en het WK in februari verdiend.

Ik had mij net als altijd goed voorbereid op deze wedstrijd. Toch was het resultaat ook voor mij een leuke verrassing!

Vrijdag reed ik de 1500m. Dit is voor mij meer een voorbereiding voor de 3km. Hier reed ik als een van de weinige een persoonlijk record. Dus ik wist, ik ben goed in vorm! Op de 3000m en 5000m werd ik 2e. Dit betekent dat ik voor alle 2 een ticket voor het WK had verdiend! Na afloop werd ik nog Nederlands Kampioen Massstart. Dus dit was een geslaagd weekend!

NK marathon

Op nieuwjaarsdag hebben de marathonschaatsen hun nederlandskampioenschap. Dus voor mij was er geen groot feest na het NK afstanden. Nee, de focus lag direct op het NK marathon. Hier wist ik dat ik favoriet was. Als ik deze wedstrijd zou winnen, kom ik boven Atje Keulen-Deelstra te staan, met de meeste Nederlandse marathon titels (voor vrouwen). Dit was een groot doel voor mij. Samen met mijn ploegmaat Carien Kleibeuker, heb ik dit kunnen waarmaken en werd ik Nederlands Kampioen marathonschaatsen.

EK afstanden in een vol Thialf

Afgelopen weekend mocht ik voor Nederland uitkomen in een vol Thialf. Dit zijn een van de mooiste toernooien als schaatser. Dat jij als rijdster van Team NL, door alle supporters naar de finish word geschreeuwd. Tijdens het EK ging mijn 3km helaas niet zo goed. Gelukkig maakte ik het weekend nog goed door als Europees Kampioen Massastart af te sluiten.

Mijn voorbereiding op het WK

Ik ben nu op trainingskamp op Tenerife om mij voor te bereiden op het WK. We kiezen er meestal voor om in een warm land te gaan trainen. De zon is namelijk een stuk motiverender dan de regen en kou in Nederland.

Het WK Afstanden vindt plaats in Amerika, Salt Lake City. Omdat dit op hoogte ligt en er een tijdsverschil is met Nederland ga ik hier op tijd naar toe. Zo kan ik eerst een paar dagen rustig aan doen en kan mijn lichaam wennen aan de hoogte en bijkomen van de jetlag. Vanuit Salt Lake City vlieg ik dan ook nog door naar Calgary in Canada voor de World Cup.

Naarmate de wedstrijd komt, neem ik een beetje gas terug. Om helemaal uitgerust aan de start te staan. Van te voren hou ik mij niet aan een speciaal dieet. Ik let op wat ik eet, maar dat doe ik altijd.

Mijn supporters tijdens het WK

Salt Lake City is natuurlijk best ver van Nederland en daardoor is het niet voor iedereen haalbaar om mij aan te komen moedigen. Toch kan ik tijdens het WK weer rekenen op een aantal trouwe supporters. Zo komen mijn schoonouders samen met Dirkjan naar Salt Lake City. Ook word ik aangemoedigd door een aantal ooms en tantes die op vakantie gaan naar Nieuw-Zeeland en een tussenstop maken in Salt Lake City.

Ondertussen houd ik via social media jullie op de hoogte hoe mijn voorbereidingen gaan.

Dit was het dan: mijn eerste blog in 2020! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen over mijn voorbereidingen op het WK!

Tot snel,

Liefs Irene

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn