Volg een gratis proefles

Weer fit worden na de lockdown

De clubs worden weer goed bezocht! Buiten zijn er groepslessen en bij de meeste clubs staat er een tent om te kunnen fitnessen. Ben jij alweer begonnen? Dan ben je wellicht geschrokken van je conditie en eigen fitheid. Geen probleem! Daarom is het zo goed dat je er weer bent!

Verantwoord opbouwen

De verleiding is misschien groot om verder te gaan waar je gebleven was, of om er zelfs een schepje bovenop te doen. Je hebt tenslotte wat in te halen. Toch is dit niet verstandig. Merk je dat het verschil groot is, kom dan naar een van onze instructeurs. Zij kunnen voor jou kijken waar de focus op moet liggen. Hoe kun je het beste weer opbouwen en welke groepslessen helpen jou om weer in vorm te raken? Het algemene advies is sowieso: Kom liever wat vaker en train dan wat minder intensief, dan dat je 1 uur per week helemaal los gaat.

 

Groepslessen

Bij alle clubs is er een groot aanbod aan groepslessen. Wil je aan je conditie werken, dan zijn Spinning en Zumba erg geschikt. Wil je werken aan je spierkracht?  Dan helpt een Pilates- of actieve yoga les om jouw spieren weer soepel te maken. In de tweede helft van de week zou je dan bijvoorbeeld een Total Body workout kunnen doen. Kijk in het lesrooster op de site of in de app en stel jouw eigen combi-workout samen. Zo ben je snel weer helemaal in vorm en misschien wel fitter dan je ooit was!

 

Vrij fitness

Zoals het er nu voorstaat gaan al onze clubs 1 juli weer open. Tot die tijd kan er (m.u.v. Amersfoort, Schagen en Vaartbroek) in een grote tent vrij gefitnest worden. Kijk samen met de instructeur of jouw schema nog klopt en pas het waar nodig aan. Het is belangrijk goed op te bouwen. Kom liever 3x een halfuur per week dan 1x 1 uur. Kom je sporten begin en eindig altijd met cardio voor de juiste warming-up en coolingdown. Je loopt dan minder kans op blessures bij het doen van spieroefeningen of een intervaltraining.

 

Verder zijn we super trots op je, dat je er weer bent! Voor de een is sporten een heerlijke hobby, voor de ander een noodzakelijk kwaad, maar voor iedereen is het fijn om weer bezig te zijn en weer wat mensen te zien! Sporten is namelijk niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Na bijna 3 maanden lockdown is het dan ook heerlijk om jullie weer te mogen ontvangen!

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn