Volg een gratis proefles

Weer lekker een weekje thuis!

Ik heb een drukke periode achter de rug. In Polen schaatste ik een Mass Start waar ik als 1e over de finish kwam. Daarna gelijk door naar Tenerife, voor een trainingskamp. Eigenlijk zou ik direct door gaan naar Kazachstan, om daar de 5km te schaatsen. Maar dat liep uiteindelijk toch anders dan gepland.

Niet naar Kazachstan

De eerste twee Mass Starts heb ik goede resultaten bereikt. In Wit-Rusland sleepte ik de tweede prijs binnen, en in Polen werd ik eerste. Toch heb ik besloten om de wedstrijd in Kazachstan aan mij voorbij te laten gaan. Dit was mijn eigen keuze en ik heb er dan ook geen spijt van.

De wedstrijd in Kazachstan is geen Mass Start, ik zou hier de 5km rijden. Omdat het klassement gaat van 3 tot 5km en ik nog geen 3km gereden heb, zou ik nieuw moeten instromen, waardoor ik in de B-groep zou starten. Ik rijd graag voor de winst of ik rijd een race wat mij beter maakt. Dat zou hier niet het geval zijn. Ik kon dan ook alleen maar nadelen bedenken voor deze deelname: een lange reis, een jetlag en een ‘trainingswedstrijd’. Ik besloot daarom ook om lekker een weekje thuis te blijven!

Mijn week in Nederland

Even geen buitenland voor mij, deze week blijf ik lekker in Nederland. Omdat ik moeilijk stil kan zitten en toch iets wil doen, rijd ik deze week de marathon in Alkmaar en de Holland Cup in Hoorn. Zo blijf ik toch actief, maar hoef ik niet ver te reizen en kan ik dus voldoende rust pakken.

World Cup Japan

Ook sla ik de World Cup in Japan over. Ik vind het erg jammer om de World Cups over te slaan. Maar het kost mij heel veel energie als ik veel reis. De World Cup is vlak voor het NK afstanden, wat niet ideaal is qua jetlag en reis. Vandaar dat ik besloten heb om de World Cup over te slaan en wel te starten op het NK. Hier worden namelijk de tickets voor het WK verdiend. Vandaar dat veel toppers de World Cup dit jaar overslaan. In plaatst van Japan ga ik samen met een deel van team easyJet naar Inzell om daar ons voor te bereiden voor het NK afstanden eind december.

Kom je kijken naar mijn wedstrijden in Alkmaar of Hoorn?

Liefs, Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn