Volg een gratis proefles

Weer thuis…Voor even

We zijn weer thuis. Na een lange dag reizen, reden we zaterdagavond Wervershoof binnen. Heerlijk! Drie weken leefden we puur voor de sport. Fijn om weer tijd door te brengen met familie. Om zelf te kunnen kiezen met wie ik eet en hoe ik mijn dag indeel. Het strakke eten – trainen – slapen ritme staat even on hold. Maar is de drukte voorbij? Nee, dat zeker niet.

Er komt zo veel meer bij kijken dan trainen alleen

Deze week staat helemaal vol gepland. Ik hol van een photoshoot naar een interview. De pers vraagt ook een stukje van mijn tijd. Ik breng mijn sportmateriaal op orde en heb afspraken met sponsors en de dokter. En natuurlijk gaat het trainen ook gewoon door.

 

Ik heb een traag werkende schildklier

Daarom laat ik elke maand mijn bloed prikken. De waardes kunnen variëren en daar moet mijn medicatie op worden aangepast. Als mijn schildklier niet goed werkt, dan heb ik minder energie. Iets wat ik hard nodig heb, juist nu. In de winter moet ik mijn medicatie verhogen omdat mijn schildklier dan slechter werkt. Hoe dat kan? Geen idee! Ze zeggen dat het te maken heeft met zonlicht en warmte. Gelukkig werken de medicijnen uitstekend en heb ik nog 10 dagen zon voor de boeg.

 

Vanaf zaterdag trainen we in zonnig Toscane

Weer naar Italië. Nee, mijn leven is nooit saai. Maar dit keer gaan we naar een zonniger deel waar we nóg intensiever zullen trainen. Alles om ons klaar te stomen voor het schaatsseizoen. Eindelijk.

 

In oktober begint het voor mijn gevoel pas echt

Dan starten de schaatswedstrijden en kan ik weer volop doen waar het allemaal om draait: schaatsen! Dat vind ik toch het allerleukste.

Daarnaast blijven we fietsen en als het vriest of stormt en de wegen zijn glad en nat, dan maak ik mijn kilometers op de hometrainer bij Fitnessclub Nederland. Alles met maar één doel voor ogen: het Olympisch schaatsen in PeyongChang!

 

Nog drie maanden te gaan voor de selectiewedstrijden. De spanning stijgt, maar wat heb ik er zin in!

 

Tot volgende week! 

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.