Volg een gratis proefles

Zorgeloos genieten van Brownies!

Hmm, brownies. Lekker voor bij de thee, koffie of gewoon tussendoor. Maar niet echt het gezondste wat je kunt kiezen. Wij hebben de oplossing gevonden; een recept voor gezondere brownies! Deze brownies bevatten namelijk geen boter, eieren, bloem en suiker. In plaats van deze ingrediënten wordt er Griekse yoghurt gebruikt. Een stuk gezonder! Ga jij het proberen?

Ingrediënten brownie:
160 gram Pure chocoladedruppels
60 ml Kokosolie
280 gram Griekse yoghurt vanille
1 theelepel Vanille extract
1/2 theelepel Bakpoeder
1/2 theelepel Zout
90 gram Bruine suiker
95 gram Haverbloem
80 gram Pure chocoladedruppels

Ingrediënten glazuur:
80 gram Pure chocoladedruppels
2 eetlepels Amandelmelk vanille
2 eetlepels Griekse yoghurt vanille
95 gram Poedersuiker 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
 2. Doe de pure chocoladedruppels in een kom. Verwarm de kokosolie in de magnetron en giet de warme kokosolie bij de chocoladedruppels. Roer de kokosolie en chocolade net zo lang tot alle chocoladedruppels zijn gesmolten.
 3. Voeg de Griekse yoghurt toe. (Let erop dat de Griekse yoghurt vrij dik is en niet waterig!) Mix alles door elkaar.
 4. Voeg vervolgens de vanille extract, zout, bakpoeder en bruine suiker toe. Blend alles door elkaar tot het een glad geheel is.
 5. Voeg de haverbloem toe en mix het geheel.
 6. Voeg tot slot 80 gram pure chocoladedruppels toe. En roer alles goed door elkaar. Het is nu een vrij dik mengsel. Verspreid het mengsel in een ingevette ovenschaal.
 7. Vervolgens kan het in de oven, bak het gedurende 28 tot 32 minuten. Check of het goed is gebakken door een vork in de brownie te steken, als deze er schoon uitkomt is de brownie goed. Houd dit dus goed in de gaten.

Bereidingswijze glazuur

 1. Voor het glazuur doe je de pure chocoladedruppels en de amandelmelk in een magnetronbestendige kom. Verwarm het 15 seconden, haal de kom uit de magnetron en roer het gedurende 15 seconden. Ze de kom vervolgens weer voor 15 seconden in de magnetron en roer het weer 15 seconden. Dit herhaal je net zo lang tot alle chocolade is gesmolten.
 2. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe en roer het geheel.
 3. Klop daarna de poedersuiker erdoorheen. Start met 95 gram poedersuiker, daarna kun je naar wens meer toevoegen. Let er wel op dat het glazuur dikker wordt nadat het in de koelkast heeft gestaan.
 4. Zet het glazuur in de koelkast in een luchtdicht bakje. Het glazuur laat je minstens een half uur in de koelkast staan. Daarna kun je het glazuur over de brownies verspreiden en eet smakelijk!

Geniet van je gezondere brownies!

 

Bron: Chelsea's messy apron

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn