Gratis proefles

Dit moet je weten over het coronavirus

Wat een aantal weken geleden begon als een nieuw griepvirus aan de andere kant van de wereld, is inmiddels bekend als een snel verspreidend virus dat ook in Nederland al is geconstateerd. Het coronavirus zorgt voor veel onrust onder de Nederlandse bevolking en dat is ook logisch. Het is namelijk een nieuw soort virus waar weinig over bekend is en het heeft in korte tijd gezorgd voor veel zieken en zelfs doden. Gelukkig zijn er momenteel nog geen leden van onze fitnessclubs besmet. Wel kregen wij vragen van leden over het virus. Wat is het coronavirus precies? En klopt het dat dit virus overdraagbaar is via airconditioning? Wij bespreken het in deze blog.

Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Wanneer je besmet raakt met het coronavirus duurt het ongeveer een week voordat de eerste klachten ontstaan. De symptomen van het coronavirus lijken erg veel op de symptomen van de griep. Wanneer je besmet bent met het virus kun je de volgende klachten krijgen: hoesten, koorts, benauwdheid en andere longklachten.

Is het coronavirus gevaarlijk?

Het coronavirus is over het algemeen een ongevaarlijk virus met milde klachten. Mensen met een lage weerstand zijn, net als bij iedere andere griep, extra kwetsbaar en kunnen ergere klachten ervaren. Deze kwetsbare groep bestaat onder andere uit kinderen, ouderen en mensen met chronische ziektes.

Wat doet Nederland om besmettingen te voorkomen?

Momenteel zijn er een aantal besmettingen in Nederland geconstateerd. Mensen die besmet zijn met het virus worden in quarantaine gehouden en de mensen met wie zij in contact zijn geweest worden getest. Het RIVM heeft een aantal tips naar buiten gebracht die opgevolgd kunnen worden om het risico op besmetting te verminderen:

  • Was regelmatig je handen met zeep of desinfecteergel
  • Hoest in de binnenkant van je ellenboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Wat doen wij?

Het RIVM heeft geen adviezen gegeven die specifiek voor bedrijven gelden. Ons lesrooster blijft momenteel dan ook ongewijzigd. Wij staan in nauw contact met onze branchevereniging die ons op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen en voorziet van adviezen. Onze fitnessinstructeurs en andere medewerkers worden door ons hoofdkantoor op de hoogte gehouden en aangestuurd. Wij zorgen ervoor dat de fitnessapparatuur regelmatig ontsmet wordt.

Kan airco het coronavirus overdragen?

Wat wij nog graag aan jullie willen meegeven: airconditioningsystemen kunnen jou niet besmetten met het coronavirus! Dit is een fabeltje en dus niet waar!

Kom je bij ons sporten dan hebben wij nog een aantal tips! Uiteraard is het belangrijk dat je de adviezen van het RIVM opvolgt. Daarnaast vragen wij iedereen om na het sporten het door jou gebruikte fitnessapparaat extra goed schoon te maken. Bij onze fitnessinstructeurs kun je eventueel om alcoholdoekjes vragen om het apparaat te ontsmetten. Wij willen onze leden adviseren om 1 meter afstand te houden van anderen en om handen schudden te beperken. 

Bron: NL Actief

 

"Het materiaal in de clubs en de goede service is super!"

Irene Schouten
Lees verder