Gratis proefles

Ontspanning is het beste herstel

Daar kwam ik dit weekend wel achter. Een druk en spannend weekend is best vermoeiend. Het is niet het schaatsen zelf, maar vooral de spanning, het steeds opnieuw opladen, wat veel energie kost. De maandag na de NK afstanden voelde ik me zó brak. Met een teamgenootje besprak ik hoe je nou het beste kunt herstellen. We kwamen tot de conclusie dat je af en toe helemaal los moet zijn van de sport. Ontspannen zonder prestatiedruk. En dat werd, zonder dat ik het wist, gewoon voor me geregeld.

Vrijdagavond zou ik uit eten gaan met mijn zus Catherine

Die datum stond al een tijdje vast. Ze zou me ophalen in Heerenveen. Rond 18.00 uur ging de bel en deed ik voor haar open. Tot mijn verbazing stonden vijf van mijn beste vriendinnen voor me op de stoep. Met heerlijke hapjes en drankjes én met spandoek. Speciaal voor mijn 25e verjaardag. Had mijn zus allemaal met hen geregeld om mij te verrassen.

 

Met dank aan de ‘Knaks’

zoals wij onze vriendinnengroep noemen. We zijn al vriendinnen vanaf de middelbare school. Regelmatig spreken we af, maar door de drukte is dat er de laatste maanden bij ingeschoten. Ik wilde mijn verjaardag nog met hen vieren, maar het kwam er steeds niet van. Dus besloten ze het feest naar mij toe te brengen. Heerlijk bijkletsen over van alles en nog wat. Even andere dingen aan mijn hoofd. Het gaf me zo veel rust.

 

De volgende dag reed ik de marathon

Hier ging ik heel ontspannen naartoe. Ik maakte me niet druk over de afloop en juist dat heeft me de overwinning bezorgd. Bedankt Knaks!

 

Op naar de Mass Start en de 3 km World Cup in Thialf aanstaand weekend!

 

Tot volgende week! 

 

Liefs, Irene

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

 

"Het materiaal in de clubs en de goede service is super!"

Irene Schouten
Lees verder