Volg een gratis proefles

Sport en bewegen als essentiële dienstverlening!

Sport en beweging is van groot belang om zowel fysiek als mentaal gezonder te leven. Door de aangescherpte coronamaatregelen is gebleken dat bijna de helft van alle Nederlanders minder is gaan sporten en bewegen. Het is lastig om in deze tijd je sportdoelen te behalen omdat veel sporten niet meer uitgevoerd kunnen worden.

Onze branchevereniging NL Actief is een petitie gestart waarin zij willen dat sport en beweging wordt gezien als een essentiële dienstverlening. Met al meer dan 33.572 ondertekeningen zijn zij goed op weg naar het openen van de sportsector.

 

Boost je immuunsysteem

Sport levert een aanzienlijke bijdrage om de druk op de ziekenhuizen en het zorgpersoneel te verminderen. Het zorgt voor meer weerbaarheid en als je onverwachts ziek wordt is de kans dat je sneller herstelt groter. Het is realiseerbaar om onze clubs te openen op een verantwoorde manier. Zo kunnen wij gebruik maken van een reserveringssysteem, waardoor het mogelijk is om voor iedereen op anderhalve meter afstand te sporten. Ook hebben we een goede ventilatie en kunnen wij ons houden aan de coronamaatregelen.

 

Sport als onderdeel van de boostercampagne

Uit recent Europees onderzoek bleek dat er gemiddeld op 100.000 bezoekers van de sportsector minder dan 1 besmetting was. Wij hopen daarom dat we in januari weer open mogen zodat wij jullie, op een verantwoorde manier kunnen laten sporten bij ons op de club. NL Actief wil graag dat sport onderdeel wordt van de boostercampagne. Zodat we met behulp van sporten en bewegen het coronavirus kunnen bestrijden.

 

Help mee om de sportsector te openen!

Op dit moment is Nederland het enige Europese land waar de sportlocaties gesloten zijn. Daar willen we samen met NL Actief verandering in brengen. 

Wil jij ook dat onze sportscholen, maar ook verenigingen, zwembaden en andere sportlocaties weer open mogen? Kom dan in beweging en teken de petitie van NL Actief!

 

https://petities.nl/petitions/sport-en-bewegen-is-een-essentiele-dienstverlening?locale=nl