99,5% zeker!

Dat ik een grote kanshebster was om naar de OS te gaan voor de Mass Start wist ik wel, maar toch is het fijn om zekerheid te hebben. Gisteren kreeg ik een belletje van de bondscoach dat ik ben aangewezen. Mijn geluk kon niet op! Ik hoorde hem wel iets zeggen over de matrix maar met mijn hoofd zat ik al in PyeongChang. Toen drukte hij me even op de feiten: ‘Nee Irene, het is nog niet zeker!’

Het hangt af van de matrix. wat dat precies inhoudt?

Er mogen 10 dames en heren naar de Olympische Spelen, maar er zijn meerdere  startplekken. Drie op de afstanden 500m,1000m,1500m en 3km en twee op de Mass Start en 5km. Een aantal deelnemers moet dus dubbel rijden. Alleen de eerste zeven plaatsen op de matrix zijn zeker van plaatsing. En de Mass Start staat op de 8e plek van de matrix.

De rest hangt af van de prestaties tijdens het OKT.

De KNSB heeft het recht om drie mensen aan te wijzen, die bijvoorbeeld door een valpartij of diskwalificatie niet goed hebben kunnen rijden.  Dit gaat om de teampersuit dames: Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Antoinette de Jong. Als één van deze meiden zich plaatst, kan de KNSB nog maar twee mensen aanwijzen en dan ben ik met mijn achtste plek op de matrix veilig.

Als één persoon al een dubbele plaats pakt op de 1000, 1500 of 3000m ben ik zeker, want dan schuif ik door naar plek 7.

Ondertussen schaatst onze ploeg overal ter wereld.

Of het nou de World cup in Salt Lake City is of de marathon in Deventer, we volgen het op de voet. Natuurlijk zijn we nieuwsgierig en het is een mooi tijdverdrijf. Er is hier, naast hard trainen in de zon, weinig te doen.

De Mass start in Pyeong Chang is bijna zeker, nu de 3 en 5 km nog. 

Volgende week schaats ik de kwalificatiewedstrijden in Thialf; woensdag 27 december de 3 km en zaterdag 30 december de 5 km. Daar moet ik nog wel wat kilometers voor verzetten deze week. Van fietsen op Tenerife naar nu weer schaatsen in Inzell is altijd even een overgang. Woensdag kom ik weer thuis om op Hollands ijs te trainen. En om weer bij mijn moeder te kunnen zijn.

Ik maak grote stappen voorwaarts, mijn moeder ook.

De laatste weken gaat het steeds ietsjes beter met haar. Ze probeert te praten en reageert actiever op ons. Het lijken hele kleine stapjes, maar voor ons zijn ze van grote waarde. Het maakt ons gezin zo ontzettend blij.  Het sterkt mij ook straks als ik moet knallen voor PyeongChang.

Kerstavond vier ik met familie.

De kerstdagen zijn voor de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden. Ik ga uit van een ticket naar de Olympische Spelen, maar het blijft tot na de OKT erg spannend

Duimen jullie weer mee op 27 en 30 december?

Ik wens jullie allemaal hele mooie kerstdagen toe!

Liefs, Irene

 

 

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.