De eerste marathonwedstrijd van het seizoen is een feit!

Afgelopen zaterdag stond de opening van het marathonseizoen op de planning. De eerste wedstrijd is altijd in Amsterdam op de Jaap Eden baan. Het is hier altijd leuk om op deze buitenbaan te rijden.

Gelukkig liet het weer het toe! Een week voor de wedstrijd was de baan nog gesloten, omdat het zo warm was. Gelukkig konden Carien (ploeggenoot) en ik onze schaatsen vastbinden.

Om 19:15 uur klonk het schot en met ruim 70 andere dames gingen Carien en ik van start. Ondertussen rijd ik al een aantal jaar met Carien. Wij kennen elkaar dus heel goed en weten wat we aan elkaar hebben.

Uiteindelijk kwam het aan op een massasprint. Carien trok hem met nog 13 ronden te gaan weer fantastisch aan, waardoor ik de laatste ronde kon sprinten. Winst! Goed begin van het seizoen.

Op dit moment ben ik dan ook de leidster in het klassement. Dit betekent dat ik zaterdag in het oranje leiderspak moet rijden. Dit vind ik stiekem een klein beetje jammer, omdat ik nu niet mijn mooie rood-wit-blauwe pak aan kan ;).

Holland Cup

Zondag stond er nog een wedstrijd op het programma: de Holland Cup. Dit is een wedstrijd waarbij je je kon plaatsen voor de kwalificatie wedstrijd voor de Worldcups. Hiervoor ben ik al geplaatst, maar vond het fijn om nog even een langebaan wedstrijd te rijden na een marathon. Simon en ik reden samen naar Deventer om daar beiden de lange afstand te rijden. Met succes, beiden winst. Nu hopen we dat we deze lijn door zetten, zodat wij over 2 weken in Thialf ons goed kunnen laten zien. 

Maar eerst komende zaterdag KPN marathon cup 2 in Deventer. Zie ik je daar? 

Liefs Irene

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.