Drie world cup tickets in the pocket!

Wow, dit was me het weekendje wel. Vrijdag en zondag reed ik de NK Afstanden in Thialf. Op de 3 km werd ik derde, op de 5 km vierde en zondagavond won ik de Mass Start. Al met al een geslaagd weekend. Met behaalde doelen.

 

De dagen voor het NK voelde ik mij erg goed

De hele zomer goed getraind, ik was er klaar voor en had er echt zin in. Maar op de dag zelf is het anders, de spanning is dan om te snijden. Dat mag van mij zo snel mogelijk voorbij zijn. De 3 km ging niet helemaal zoals gehoopt. Ik kwam niet lekker in mijn ‘slag’, maar al met al was dit genoeg voor een 3e plek. Hier kijk ik positief op terug. Toch 3e, dat smaakt naar meer!

 

Ook op de 5 km ging ik voor een podiumplek

Dat haalde ik nét niet. We eindigden zo dicht bij elkaar; er zat bij alle vier ongeveer een seconde tussen. We zijn allemaal aan elkaar gewaagd. Dat maakt me wel trots, maar ik blijf kritisch op mezelf.

 

De World Cups gehaald, maar het kan en moet altijd beter

Ik streef altijd naar het hoogst haalbare. Dat moet ook als je de top wilt bereiken. De World Cups rijden is een nieuw subdoel dat me weer een stukje dichter bij PyeongChang brengt. Ik schaats over een paar weken tegen de besten van de wereld, een hele goede voorbereiding.

 

Over twee weken start de eerste World Cup wedstrijd in Thialf

De sfeer verandert al. Ik zie steeds meer buitenlanders op de baan verschijnen. Je voelt echt dat het internationale circuit gaat beginnen. In Heerenveen staan de Mass Start en de 3 km op het programma. De week erna reis ik door naar Noorwegen. Hier rijd ik de 5 km.

 

Ondertussen trainen we lekker door

Het is niet zo dat de trainingen nu afgerond zijn en we alleen wedstrijden rijden. We draaien onze uren op de fiets en komende zaterdag rijd ik de marathon weer. Daar heb ik alweer zin in!

 

 

Tot volgende week! 

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.