Eerste overwinning van 2019 is een feit!

Gelukkig nieuwjaar allemaal! De afgelopen 2 weken leken wel een maand. Er is zoveel gebeurd! Uiteraard heb ik kerst gevierd samen met mijn eigen familie en schoonfamilie. Maar ook stonden de NK afstanden voor de deur.

VERSCHILLENDE RESULTATEN TIJDENS DE NK AFSTANDEN

Na kerst ben ik samen met een aantal ploeggenoten richting het hotel gegaan om ons nog optimaal te kunnen voorbereiden. Helaas ging de nacht minder en werd ik zaterdagochtend ziek wakker. Ik had geen koorts dus ik dacht dat ik wel kon starten aan de 3KM. Deze wedstrijd ging helemaal niet goed, dat was dan ook wel te verklaren..

Zondagochtend voelde ik mij nog steeds niet helemaal top. Uit ervaring en doordat ik al zoveel wedstrijden gereden heb, weet ik dat je als je je 100% fit voelt je de wedstrijd alsnog kan verliezen door een fout van een ander. De Mass Start is een pelotonsport en dat heb je helaas niet zelf in de hand. Met 70% fitheid kan je de wedstrijd ook winnen. Ook al ben ik dus niet helemaal fit, ik heb wel kansen. De start van de race ging niet helemaal goed. Doordat de race zelf niet heel hard ging, kon ik veel energie sparen en de laatste ronde sprinten. Ik had het geluk dat niemand sneller was en ik als eerste over de finish kwam!

Persoonlijk vind ik het stadion in Thialf éen van de mooiste stadions. Er was ook een hele fan bus voor mijn broer Simon en mij richting Thialf gekomen. Voor het publiek was het dan ook zeker een spannende wedstrijd. Er was een groepje voor mij weg. Het publiek dacht dat ik te laat was, maar ik was net op tijd door mijn snelle eindsprint.

LAATSTE DAG VAN 2018

De dag erna heb ik rustig aan gedaan en de tijd genomen om uit te rusten en uit te zieken. Ik heb Oud en Nieuw gevierd bij vrienden met een groep van 16 man. We hebben samen lekker gegeten en eigenlijk de hele avond fanatieke spelletjes gespeeld. Daarna hebben we samen vuurwerk gekeken en ben ik richting bed gegaan! Het was weer een gezellig avond zo tussen de wedstrijden door.

STRIJDEN VOOR HET ROOD/WIT/BLAUWE PAK OP 1 JANUARI

Ik heb mijn wekker gezet om in de ochtend voor de wedstrijd nog even te kunnen fietsen. Dit is goed voor de doorbloeding in je benen. In de middag begon ik aan de NK Marathon in Groningen. Helaas was ik nog steeds niet helemaal fit. Ik kon er dus ook geen hele mooie wedstrijd van maken met aanvallen. Voor het publiek was dit dan ook een mindere wedstrijd om te kijken. Toch heb ik mijn doel bereikt: Nederlands Kampioen en voor de 4de keer op rij gewonnen.

Simon kon helaas zijn titel niet prolongeren. Hij reed in dienst van zijn ploeg en werd 4de.

Daarna zijn we met de hele ploeg en sponsoren uiteten gegaan om het te vieren. Ik moet wel zeggen dat ik in de avond helemaal kapot was. Een druk weekend gehad met alle feestdagen tussendoor. Ik merk dat emoties veel energie van mij vragen. Normaal gesproken ga ik de dag erna direct weer trainen, maar voor nu heb ik een dagje rust genomen.

Aankomende zaterdag rij ik de marathon in Tilburg en het weekend daarop de marathon in Heereveen. Door marathons te rijden probeer ik mij zo goed mogelijk voor te bereiden voor de WK afstanden. Ik start 10 februari in Inzell.

Zie ik jullie komend weekend in Tilburg?

Liefs Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.