Goed begin van het nieuwe jaar!

Ten eerste wil ik iedereen gelukkig nieuwjaar wensen! Voor mij kon het jaar 2018 niet beter beginnen. Na de week van het OKT, waarin ik niet hetgeen er uit heb gehaald wat erin zit, heb ik maandag het NK Marathon weten te winnen! Mijn broer Simon heeft deze titel voor de mannen gewonnen. Familiefeestje dus!

Even stressen voor de wedstrijd.

Omdat ik vorig jaar Nederlands Kampioen marathonschaatsen werd, heb ik het hele jaar in een rood-wit-blauw-pak mogen rijden. Afgelopen maandag, toen er opnieuw werd gestreden voor het rood-wit-blauwe pak, moest ik weer terug in mijn eigen sponsorpak. Op het laatste moment toen ik mijn tas al gepakt had, bedacht ik opeens, shit! Ik moet natuurlijk met het andere pak rijden. Het vinden van het pak was nog even een stressmoment… waar had ik die nu het hele jaar opgeborgen? Gelukkig kan dit pak nu weer een jaar worden opgeborgen.

 

Teamsport

Ik kwam tijdens de marathon als eerste over de finish, maar dit heb ik te danken aan mijn ploeggenoot Carien Kleibeuker. Ze hield tijdens de wedstrijd het tempo hoog en reed alle gaten dicht die er zouden kunnen ontstaan. Voor mij was dit de ideale tactiek om te kunnen winnen. Ik vertrouw ook volledig op haar en zo hebben we goed samengewerkt.

Voor mijn broer Simon ging het precies zo tijdens de marathon. Hij vertrouwde volledig op Jorrit Bergsma en wist daardoor ook de wedstrijd te winnen.

 

Het OKT

Tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi heb ik niet datgene er uit kunnen halen wat er in zit. Ik wist dat ik in vorm was, maar ik heb het niet kunnen laten zien. Daar baal ik natuurlijk ontzettend van, omdat ik naar mijn vorm toe heb gewerkt. Deze bevestiging van mijn goede vorm op nieuwjaarsdag is dan natuurlijk meer dan welkom!

 

Voorbereiden op de Olympische Spelen

Gisteren ben ik naar Papendal geweest. Daar kwamen alle sporters bij elkaar die op de Olympische Spelen ons land mogen vertegenwoordigen. Je merkt nu al dat de sfeer in de groep goed is en dat iedereen er heel veel zin in heeft.
Verder ga ik deze week trainen en rijd ik komende zaterdag weer een marathon in Heerenveen. Hopelijk kan ik ook dan weer laten zien dat ik in vorm ben. Ik rijd in het rood-wit-blauw!

Liefs, Irene

Volg je mij al op Facebook. Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert! 

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.