Groetjes uit Korea

Al bijna een week zit in het Olympisch dorp. Wat gaat de tijd toch snel! Ik ben er vroeg, heel vroeg. Ruim een maand voor mijn wedstrijd ben ik al aanwezig in Korea. Hiervoor kon ik alleen maar bedenken: ik ben lang van huis. Nu ik er eenmaal ben, vliegt de tijd voorbij. 


Team Nl

De spelen in PyeongChang zijn in tweeën gedeeld. Je hebt 2 dorpen. Een dorp in de bergen(PyeongChang) en een dorp vlak bij de kust (Gangneung). Wij (schaatsers) zitten in Gangneung. Hier in Gangneung zijn op 5km van het Olympisch dorp de ijsbanen te vinden. Banen voor shorttrack/kunstschaatsen, ijshockey, langebaanschaatsen en curling. In het dorp Pyeongchang (40min van Gangneung vandaan) zijn de andere wintersporten te vinden. TeamNL zit hierdoor ook verspreid. Een deel zit in PyeongChang en een andere deel in Gangneung. 


De organisatie

Voordat wij het dorp in willen, worden we goed gecheckt. Niemand komt zomaar binnen. Echt een hele organisatie hier. In het dorp staan meerdere flats. Alle Olympische Spelers zijn per land over deze flats verdeeld. We eten wel gezamenlijk. In het midden van het drop staat een grote tent waar een heel groot buffet is. Heel verleidelijk om te veel te eten. Dus eigenlijk moet je er niet te lang zitten. 


De faciliteiten in het dorp

Er is van alles te doen in het dorp. Zo hebben ze een speelruimte, kapper, nagelsalon en natuurlijk een grote fitnessruimte. Ook heel TeamNL heeft fietsen gekregen. Ideaal! Kunnen we zo op de fiets naar de baan. De eerste paar dagen heb ik dat ook fijn gedaan. Op het moment is het alleen erg koud. Van de week was het gevoelstemperatuur -20. Dan zijn je voeten niet warm te houden op de fiets. Dus dan ga ik met de bus. 

En het belangrijkste, het schaatsen gaat ook goed! 

Liefs, Irene

Volg je mij al op Facebook. Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.