Het belang van BBB tijdens mijn trainingen

Deze maand staat in het teken van BBB (buik, benen, billen) bij Fitnessclub Nederland en laat ik dat nou iedere dag trainen! Bij het schaatsen worden je benen en billen natuurlijk volop gebruikt. Hier haal je de kracht vandaan om snelheid te maken tijdens het schaatsen. Daarom trainen wij dit elke keer weer, door te schaatsen, skeeleren, fietsen en krachttraining.

 

Onze dagelijkse training
De training begint met een warming up voor de benen. Dit doen we vaak door te fietsen, hierdoor komt de doorbloeding goed op gang. Ook na het schaatsen stappen we op de fiets, ook voor de doorbloeding in je benen. Dit is voor sneller herstel. Waardoor wij de volgende dag weer een wedstrijd of training kunnen draaien.

Veel schaatsers doen krachttraining, maar lang niet iedereen. Dat is per persoon verschillend. Wanneer wij krachttraining doen, bestaat dit voornamelijk uit squats en ‘sprongen’. Dit is een sprong waarna je eigenlijk weer in een squat eindigt. Een hele goede oefening om je benen en billen te trainen. Als ik even geen krachttraining of sprongen heb gedaan, merk ik dat direct wanneer ik weer begin. Ik krijg dan namelijk spierpijn na deze oefeningen.

Focus op benen en billen
Wij leggen vooral de focus op de billen en benen met krachttraining. Daarnaast fietsen en skeeleren wij natuurlijk voor de conditie. Core stabiliteit trainen wij ook wel, maar we ietsje minder. En natuurlijk tijdens het schaatsen en de oefeningen voor benen en billen trainen wij dit eigenlijk al. Je spant continu je buikspieren aan voor de juiste houding.

Bouw het op en herhaal!
Wil je graag sterkere benen en billen? Bouw het langzaam op! Dat is de beste tip die ik mee kan geven. Je kunt het namelijk gelijk heel hard trainen, maar de spierpijn daarna is niet goed. Een beetje spierpijn is oké, maar als je nauwelijks meer kan lopen heb je het te heftig getraind. Dat is niet de bedoeling dus bouw het langzaam op en herhaal! Op het begin als je sterkere benen en billen wilt, raad ik je aan om dit drie keer per week te trainen. Daarna als je het wilt bijhouden, train het twee keer per week. Eén keer per week is te weinig, want je spieren verleren het als het ware en daardoor krijg je opnieuw spierpijn.

Vraag vooral tips voor goede oefeningen voor je benen en billen aan een van de fitnesscoaches. Of doe deze maand mee met de functionele lessen, deze staan in het teken van BBB. Succes!

Tot volgende week!

Liefs, Irene

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.