Hoe blijf je fit op vakantie?

Wil je graag blijven sporten op vakantie, maar is de motivatie eenmaal daar vaak ver te zoeken? Wij geven je graag wat tips hoe je sporten op een leuke manier tijdens je vakantie kunt volhouden.

 1. Op z’n Hollands: huur een fiets
  Als de mogelijkheid er is, huur een fiets of mountainbike op vakantie! Je blijft lekker actief bezig en kunt ontzettend veel zien van de omgeving. Dat is nog eens mooi meegenomen. Ook moet je in het buitenland vaak bergen of heuvels beklimmen met je fiets, een goede extra training.  

 2. Morningswim
  Start je ochtend met een frisse duik in het zwembad of in de zee. Zo zoek je niet alleen de verkoeling op, maar als je een paar baantjes trekt ben je ook nog hartstikke actief bezig. Een beter begin van de dag is er toch niet!

 3. Beachsports
  Naast dat je heerlijk kunt relaxen op het strand, kun je natuurlijk ook het strand gebruiken als sportplek. Ga beachvolleyballen, voetballen, tennissen of hardlopen. Het zand zorgt ook nog eens voor extra inspanning.

 4. Traplopen
  Kies overal voor de trap i.p.v. de lift. Zoek ook buiten de trappen op. Het zorgt ervoor dat je hartslag omhooggaat, je wordt er super fit van en het zorgt voor mooie billen.

 5. In het resort of op de camping
  Doe eens mee met een activiteit dat wordt gegeven door het resort of de camping waar je zit. Zoals een yogalesje. Waarschijnlijk wordt dat ook nog in een mooie omgeving gegeven, op het strand bijvoorbeeld. Wat wil je nog meer.

Ga jij sporten op vakantie? Of ga je alleen maar relaxen? Geniet in ieder geval van je vakantie, op welke manier je dat ook doet!