Hoe sport Irene in haar vrije tijd tijdens de coronacrisis?

Het is mijn rustperiode en ik ben niet meer aan het trainen voor het schaatsen. Op dit moment pak ik mijn rust en geniet ik van mijn vrije tijd. Toch sport ik wel veel in mijn rustperiode. Normaal train ik voor een doel, maar nu is het voor mij sporten voor de leuk. Natuurlijk wil ik ook een beetje mijn conditie op pijl houden, maar ik ben niet bezig met een trainingsschema.

De sporten die ik doe variëren vooral tussen mountainbiken, wielrennen, hardlopen en skeeleren. Mijn vriend Dirkjan vindt mountainbiken vooral erg leuk. In het seizoen kan ik dat niet zo vaak doen en daarom doe ik dit graag samen met hem in mijn rustperiode. We hebben een paar dagen naar de Veluwe gepland om daar samen te gaan mountainbiken. Zo voelt sport voor mij als ultieme vrijetijdsbesteding!

Ik voel mij goed door sport! 

Natuurlijk heb ik ook niet altijd zin om te sporten, maar als eenmaal bezig ben denk ik ‘’ja lekker!’’. Voor mij is het belangrijk om te sporten omdat ik mij daar echt fijn bij voel. Ik heb vaak zin om te wielrennen en te skeeleren en kies in deze rustperiode voor sporten die ik vooral heel erg leuk vind.

Ik denk dat sport op iedereen een ander effect heeft. Voor mij werkt sport heel erg goed omdat ik mij hierdoor goed voel. De eerste week van mijn rustperiode doe ik vaak nog niet zo veel. Dirkjan zegt dan altijd; ‘’kom op even sporten jij!’’. Ik merk dat als ik dan ga sporten ik weer veel energie krijg.

Corona en sporten in mijn vrije tijd

Voor veel mensen zullen home work-outs ideaal zijn en goed werken, maar ik ben het liefst te vinden in de natuur. Sporten als wielrennen, mountainbiken, hardlopen en skeeleren kunnen gelukkig allemaal nog in deze tijd.

Ik denk dat als je op dit moment door corona iets minder in je vel zit, het dan goed werkt om wat vaker te gaan sporten. Dit geldt ook voor de mensen met een kantoorbaan of als je veel thuis aan het werk bent. Het is fijn om een bepaald ritme te hebben. Als je een ritme hebt met een aantal (home)work-outs of livestreams per week waardoor je in beweging blijft, dan zal dat een positieve werking hebben op hoe jij je voelt. Met sporten maak je een bepaald hormoon aan wat je gelukkig kan maken.

Zit jij nu niet zo lekker in je vel? Dan zou ik zeker proberen om lekker te gaan sporten. Je kunt beginnen met een rondje wandelen, dan ben je toch in beweging. Sport is daarbij ook goed voor je weerstand!

Mijn work-out tip voor deze tijd:

Wil jij wel lekker sporten maar weet je doordat de sportschool gesloten is niet zo goed hoe je kunt gaan sporten? Ik heb een aantal tips:

Maak een lijstje met sporten die jij leuk vindt om te doen en zoek vervolgens een doel. Bijvoorbeeld; dat je die sport minimaal 2x per week gaat beoefenen. Of als je graag actief in beweging bent dat je elke keer als je een kopje thee pakt 10 squads doet. Zo blijf je toch fit in deze tijd. Fitnessclub Nederland biedt ook diverse leuke online work-outs en live lessen aan. Deze kun je gemakkelijk thuis volgen, zo kun je fit blijven in deze periode!

Liefs,

Irene

 

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.