Volg een gratis proefles

IK GA BLOGGEN!

Ja ja, je leest het goed, deze schaatsster gaat bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Vaak krijg ik vragen over hoe ik mijn tijd indeel en balans houd tussen sport en privé. Elke week zal ik een onderwerp aanstippen om jullie wat meer inzicht te geven. Lees mee en voel je vrij vragen te stellen. Wie weet kies ik jouw vraag uit als onderwerp voor een nieuw blog.

 

Aan de gang voor PyeongChang

Hoewel elk seizoen intensief is, zijn de komende maanden tot aan december extra belast. Dan vinden de kwalificatiewedstrijden plaats voor de Olympische Spelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Veel mensen denken dat ik me al geplaatst heb, maar in Nederland geldt dat nog voor niemand. Ook Sven Kramer moet in december optimaal presteren om geplaatst te worden. Het is spannend en het laat de adrenaline nog eens extra door mijn aderen stromen. Geen overbodige luxe om te vlammen met dit mooie weer. En hoewel december nog ver weg lijkt; ik ga er helemaal voor om in februari op de winterspelen te staan. En te schaatsen natuurlijk. Voor goud!

 

Trainen voor goede fundering

Veel mensen denken dat mijn seizoen loopt van oktober tot en met maart. ‘Want dan ligt er ijs toch?’ Dat klopt, maar om goed te kunnen schaatsen moeten wij de zomermaanden gebruiken om onze krachten op te bouwen. Samen met mijn ploeg werk ik aan de basis van mijn conditie. Zo’n 4 uur per dag trainen we. Fietsen, skeeleren, hardlopen, krachttraining, alles om sterker en fitter te worden zodat we in de herfst korter, maar intensiever kunnen trainen. Vergelijk het met een huis. Zonder goede fundering kun je niet verder bouwen.

 

Sporten en relaxen

Het is nu vakantieperiode. Een aantal teamgenoten geniet van een korte vakantie met gezin. Of nou ja, vakantie? Het is wel de bedoeling dat we elke dag trainen, alleen doen we dat nu een paar weken niet gezamenlijk. Vakantie of niet, het blijft buffelen en dat hoort ook zo. Maar ik geniet wel van het mooie weer hoor. Ik pendel heen en weer tussen Heerenveen en Wervershoof en van alles daar tussenin. Eind van de dag zit ik heerlijk in het zonnetje en ’s avonds is er tijd om familie en vrienden te bezoeken. En ja, zo af en toe horen feestjes daar ook bij. Voor mij is het belangrijk om naast het sporten ook te genieten van een gezellig etentje met vriendinnen of een festival.

Natuurlijk let ik dan wel goed op wat ik eet en drink, want de volgende dag moet ik gewoon weer fit aan de training beginnen.

 

Tot volgende week

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.