Nog één weekendje schaatsen

Na dit weekend zit het schaatsseizoen erop en ben ik een maandje vrij van schaatsen. Dan denk je, lekker zonder stress op vakantie, maar toch is dat er niet helemaal bij. Mijn contract loopt af en de vraag is, blijf ik komend jaar bij de zelfde ploeg of ben ik toe aan een nieuwe prikkel en ga ik bij andere ploegen in de keuken kijken? De ploegen/sponsoren liggen bovendien niet voor het oprapen. 

Keuze ploeg/sponsor

De keuze voor een ploeg/sponsor hangt sterk af van de klik met de begeleiding staf, maar zeker ook van de klik met je ploeggenoten. Ook al is langebaanschaatsen een individuele sport, zitten we op trainingskampen met elkaar opgescheept. Dan is het natuurlijk wel van belang dat je gezellig met elkaar de avond kan doorbrengen met bijvoorbeeld een spelletje. Niet alleen de gezelligheid, maar ook het niveau is belangrijk. Met een paar sterke teamgenoten waar je je aan kan optrekken, kun je ook meer uit jezelf halen tijdens trainingen.

 

Plezier in de sport

Plezier is één van de belangrijkste dingen in de sport. Als ik binnen de voor mij gewenste ploeg dingen te doen krijg waar ik plezier uithaal, dan ben ik daar blij mee. Bijvoorbeeld een skeeler of fietswedstrijdje meedoen in de zomer en om naast het langebaan gedeelte ook marathons te schaatsen.  

 

Kortom er zijn vele factoren die ik moet afwegen om een keuze te maken. Hebben jullie nog tips? 

 

Tot volgende week

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.