Volg een gratis proefles

Olympische Spelen 2018 IK BEN ER NOG NIET..

Afgelopen week was het WK wegwielrennen. Als fan van het wielrennen volg ik dat natuurlijk. Wat ik mooi vond om te zien was dat de Nederlandse Chantal Blaak de wegwedstrijd won! Zij werd vooraf niet als winnaar gezien omdat ze niet tot de allersterksten van het peloton behoort. Dat zegt dus niet altijd iets. En zo is dat ook bij het schaatsen.  Ik maak een kans, maar moet me eerst nog zien te plaatsen voor de Olympische Spelen.

De concurrentie in Nederland is groot.

Veel mensen denken dat ik al geplaatst ben voor PyeongChang in 2018, maar dat is echt nog niet zeker. Er is ruimte voor 10 dames en 10 heren. Dat lijkt veel, maar ik moet me meten met heel veel andere goede schaatsters.

 

Nederland is een schaatsland.

Kinderen leren hier al jong op ijzers te staan en je krijgt alle kansen om je sportief te ontwikkelen. Dat ligt in veel landen heel anders. In Nieuw-Zeeland en Frankrijk bijvoorbeeld ligt de focus op andere sporten. Daar zijn de deelnemers aan de Olympische Spelen voor het schaatsen al bekend; de keuze is gewoon niet zo groot.

 

Ik moet extra hard mijn best doen.

Om me voor Nederland te plaatsen, moet er nog veel gebeuren. Ik vind het mooi dat er zoveel concurrentie is, het maakt ons sterker. Om bij te blijven moet ik echt het maximale uit mezelf halen. Op dit moment ben ik weer in Italië om te trainen. We hebben een stevig fundament gelegd binnen de ploeg, maar nu komt het erop aan. Tot de kwalificatiewedstrijden in december werk ik aan optimale techniek en conditie.

 

Mijn kansen?

De grootste kans om mij te plaatsen voor de Spelen is via de Mass Start. Om mij hiervoor te kwalificeren moet ik in het voorseizoen opvallen. Ik doe mijn best maar als anderen beter zijn dan is het logisch dat zij gaan. In december wijst de bondscoach de mensen aan die de Mass Start mogen rijden. De concurrentie rijdt vaak op de favoriet waardoor juist sporters van een niveau lager de kans krijgen te winnen. Dat maakt de Mass Start extra spannend en soms ook mooi.

 

Het kwalificatietoernooi is van 26 t/m 30 december in Thialf.

 Daar ga ik alles geven om mij te plaatsen voor de 3 en 5 kilometer. Aan de gang voor PyeongChang!

 

Tot volgende week! 

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.