Rule 40!

Voordat wij deelnemen aan de Olympische Spelen moeten wij documenten tekenen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hanteert strikte regels voor de Spelen. Ook dat wij tijdens de Spelen geen reclame mogen maken voor onze sponsor.

Vanaf februari mag ik de naam van mijn sponsoren niet meer noemen.

Eigenlijk best raar; zij steunen mij het hele jaar. Door hen kan ik naar PyeongChang. En juist op het moment dat ik vol in de schijnwerpers sta, mogen de sponsoren niet groots uitpakken. Ze mogen mijn naam en die van de andere deelnemers aan de OS niet gebruiken in reclame-uitingen. Ze mogen de sporters zelfs niet retweeten. Ze mogen mij wel feliciteren, maar ook weer volgens bepaalde regels. Deze strikte regels lopen tot drie dagen na sluiting van de Spelen. 

Sponsoren, bedankt!

Daarom wil ik mijn sponsoren heel erg bedanken.
De team-sponsoren Clafis en Royal Aware en mijn eigen sponsoren Fitnessclub Nederland en Redbull. Tuurlijk zal ik mijn Redbull tijdens de spelen consumeren, maar dat mag niet worden vastgelegd op foto, film of social media. Het is zo streng dat ik het logo zelfs van mijn Maplez (ijzers) af moet halen.

Wat gebeurt er als de sporter zich er niet aan houdt?

In het ergste geval kun je je medaille verliezen. Gelukkig zijn mijn sponsoren hiervan op de hoogte en steunen ze mij ook hier weer bij.

Tot zover de regels. Nu ga ik vanuit het warme, beetje bewolkte Tenerife, weer aan de gang voor PyeongChang.

Liefs, Irene

Volg je mij al op Facebook. Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

 

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.