SCHAATSEN EN KERMIS; PRIMA COMBINATIE

Aanstaand weekend is het kermis op ’t dorp. Een heel ding voor Wervershovers en mensen uit de buurt. Van oudsher kijken ze een heel jaar uit naar de derde zondag in augustus. Dan barsten drie dagen feest los. Dat geldt ook voor mij. Volgende week ben ik een paar dagen op de kermis  te vinden.  

voor de niet west-friezen die denken: kermis?

Ja, attracties staan er ook. Maar die zijn er vooral voor kinderen. Voor ons staan de kroegen en tenten klaar.  

 

ben ik dan vrij? nee, dat niet.

De dagelijkse trainingen gaan gewoon door, maar dan nét even anders. Sinds deze week trainen mijn broer Simon en ik weer samen met de ploeg in Friesland. Tijdens kermismaandag en – dinsdag staan er schaatstrainingen op het programma, ’s middags van 15.00 tot 18.00 uur. Dat komt precies slecht uit! 

 

ontspanning en sociale contacten zijn ook voor ons heel belangrijk.

We zijn vaak weg en missen veel verjaardagen en feestjes. Tijdens kermis komen veel vrienden en familie uit het hele land terug naar Wervershoof. Thuis laten we de boel de boel, een paar dagen lang leeft iedereen voor kermis. Het is echt een reünie, goed voor de band met het dorp. En goed voor ons. 

 

in overleg passen we de trainingstijden aan.

We schaatsen in de ochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Dan rijden we snel terug naar huis en trainen we nog een paar uur op de fiets. Na een frisse douche en stevige maaltijd zijn we klaar voor de kermis. Elke dag zijn er kermisborrels bij mensen thuis. Rond 16.00 uur sluit ik aan en ’s avond sta ik op de Dorpsstraat. 

 

ik geniet erg van de muziek en het weerzien met iedereen.

En hoewel ik elke dag aanwezig ben, kies ik een dag uit om ook een drankje te drinken. De andere dagen geniet ik net zo hard mee op water. Als om 1.00 uur de muziek stopt, ga ik naar huis. Vriendinnen vinden dat wel jammer, maar ik behoud mijn discipline. Ik heb dan wel een korte nacht, maar door mijn goede conditie start ik ’s ochtends weer fris aan de training. Met weer een gezellige kermisdag voor de boeg. Prima combinatie! 

Tot volgende week (tussen het trainen en kermissen door)! 

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.