Sport dilemma’s van Irene

Er zijn een aantal dilemma’s waar iedere topschaatser wel eens mee te maken krijgt. Twijfels over wat je het beste in een situatie kunt doen. In dit blog vertel ik wat mijn dilemma’s zijn en waar ik voor zou kiezen! 

 

Een uur in de regen fietsen of op de hometrainer?

Dan ga ik toch voor de hometrainer. Niet omdat ik van suiker ben en het fietsen in de regen heel vervelend vind. Maar ik heb er een hekel aan om mijn fiets schoon te maken!

Daarbij kan het fietsen op de hometrainer ook een hele goede training zijn.

 

Op trainingskamp of thuis trainen?

Ik vind een mix van thuis trainen en trainingskampen het beste. Ik houd ervan om thuis te zijn, mijn familie te zien en af en toe naar vrienden te kunnen. Maar een weekje goed trainen op een trainingskamp waarbij ik niet hoef te denken aan dat ik het huis nog moet schoonmaken of moet koken is ook wel fijn!

10daagse kampen vind ik het prettigste, dan kan ik mij goed focussen op mijn trainingen maar hoef ik niet te lang mijn familie en vrienden te missen. Wij gaan ook wel eens 3 weken op trainingskamp, dat vind ik dan net te lang.

 

Voor een wedstrijd, pasta of brood?

Brood! Ik ben echt een brood liefhebster. Daarbij is brood ontzettend goed voor een training omdat er genoeg voedingstoffen in zitten die energie geven voor de wedstrijd.

 

Skeeleren of wielrennen?

Skeeleren! Dat lijkt meer op schaatsen. Skeeleren heb ik al van jongs af aan gedaan en dit gaat mij daarom makkelijker af. Ik vind skeeleren een hele leuke manier van trainen en trek daarom ook vaak mijn skeelers aan.

 

Skeeleren op de weg of op de piste?

Ik kies dan sowieso voor op de piste, dat vind ik het mooist. Helaas skeeler ik zelf niet meer op de piste. Wij hebben met de schaatsploeg altijd trainingen op de weg. Best jammer vind ik dat omdat het skeeleren op de piste de sport nog leuker maakt.

 

Heb jij ook te maken met verschillende dilemma’s met het sporten? Laat het mij weten!

 

Liefs,

 

Irene