Black Friday Actie

Krijg een JBL speaker cadeau

Word lid op 25 november
en profiteer van de actie!

 

Lees verder

Testen en trainen, we gaan het seizoen weer starten!

Ik ben weer terug uit Peru. Een heerlijke vakantie gehad. Wat een mooi land, ik raad het een ieder aan om zeker eens te bezoeken! Nu de vakantie erop zit moet ik toch langzaam aan terug naar de orde van de dag.

De eerste trainingen

Ik ben afgelopen week weer gestart met trainen, wel wanneer het mij uitkomt en wanneer ik zin heb. Met het mooie weer van de afgelopen dagen is het niet vervelend om een lekker stuk te fietsen of om een mooie route te skeeleren. 

Ik doe het nog wel rustig aan, het seizoen duurt anders enorm lang. Ik zie anderen al volop iedere dag trainen, maar weet dan ook wel waarom velen er in februari al helemaal klaar mee zijn. Als je zo vroeg begint, snap ik dat je niet tot maart door wil gaan.

In mei starten de zomertrainingen weer en in september start het ijsseizoen. Dat seizoen duurt dan officieel tot maart. Voor mij is de keuze om nu rustig aan te doen dan ook makkelijk gemaakt, want dan heb ik de motivatie om tot maart door te gaan!

 

Testen in Oostenrijk

Momenteel zit ik een paar dagen in Oostenrijk op het hoofdkantoor van Red Bull. Op uitnodiging van Red Bull. Tijdens deze dagen krijg ik een x aantal testen zoals sport, mentaal en bloed om te kijken hoe mijn lichaam in elkaar zit. Op basis van deze uitslag kunnen we kijken wat ik eventueel kan verbeteren om nog beter te worden komend seizoen. 

Vandaag heb ik een bezoek mogen brengen aan Hangar 7 een prachtig mooi gebouw in de vorm van een vliegtuig Hangar. Dit is gemaakt door de directeur van Red Bull. Hier staan veel vliegtuigen en formule1 auto’s opgesteld, heel indrukwekkend allemaal om te zien. 

Ik hoop dat het mooie weer nog even doorzet en dat we langzaam aan weer de trainingen kunnen oppakken!

Tot over twee weken!

Liefs, Irene

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Volg een gratis proefles

Nieuwste blog

Voor de 8e keer op hoogtestage in Livigno

Irene Schouten

Zoals sommige van jullie weten, zit ik dit moment weer in Italië. Sinds ik onder leiding van Jillert Anema schaats gaan wij elk jaar in augustus richting Livigno. In 2017 ben ik er zelfs 2 keer geweest. Livigno is een prachtig wintersportdorp op ruim 1800 meter hoogte. Dit wordt alweer mijn 7e jaar bij Jillert en de 8e keer Livigno. Ondertussen ken ik elk steentje in de bergen om mij heen. Wij gaan hier naar toe om te trainen op hoogte; ook wel een hoogtestage genoemd.

Lees verder