Tips om het sporten leuk te houden

Na een lange lockdown zijn de sportscholen sinds enkele weken weer geopend. De eerste keer had je vast veel zin om eindelijk weer aan de slag te gaan. Maar hoe zorg je er nou voor dat het sporten leuk blijft? Je leest het in deze blog!

 

Tip 1: Bedenk welke doelen je wil bereiken

Wat miste je toen de sportscholen gesloten waren? En wat is de reden dat je na de lockdown weer bent komen sporten? Houd deze gedachten vast op momenten dat je even geen zin hebt om aan de slag te gaan. Wil je graag strakker in je vel zitten? Wil je meer conditie opbouwen? Of kun je nog wel wat coronakilo’s kwijt? Zet deze wensen om in concrete, maar realistische doelen en hou deze ook bij. Op deze manier werk je ergens naar toe en krijg je meer motivatie om juist wel te gaan sporten.

 

Tip 2: Plan je vaste sportmomenten in

Door op tijd jouw sportmomenten in te plannen voorkom je dat je na een drukke dag met tegenzin gaat sporten. Bedenk van te voren op welke dagen en tijden je de komende week wil gaan sporten en zet dit alvast in je agenda, zodat je andere afspraken hier omheen kunt plannen. 

 

Tip 3: Zorg voor voldoende afwisselingen in je trainingen

Zorg ervoor dat je trainingen afwisselend en uitdagend blijven, zodat je je niet gaat vervelen. Wissel bijvoorbeeld een uurtje fitness af met een groepsles, of pas je work-out aan door een nieuwe oefening of apparaat uit te proberen. Voor vragen over oefeningen of apparaten kun je ook altijd bij onze fitnesscoaches terecht.

 

Tip 4: Maak een motiverende work-out playlist

Tijdens het sporten kan de juiste muziek bijdragen aan je prestaties en motivatie. Met bijpassende muziek in een goed ritme kom je vaak snel in de sportstemming en daarnaast kan het er ook voor zorgen dat je net wat meer energie hebt om langer door te gaan. Dankzij activerende muziek vliegt de tijd voorbij en ook kan het zorgen voor een echte motivatie boost. Train je altijd zonder muziek? Probeer het dan de volgende keer eens uit!

 

Tip 5: Kom samen sporten

Uit onderzoek is gebleken dat samen sporten kan zorgen voor meer motivatie, plezier en succes. Je hebt meer motivatie om te gaan sporten, omdat je dit samen doet met iemand en je deze persoon niet teleur wilt stellen. Daarnaast kun je samen werken aan je doelen, wat het ook nog eens extra leuk maakt! Heb jij al een sportmaatje?