Training aanpassen op de zomerse temperaturen

Door het heerlijk warme weer in Nederland, waar we absoluut niet over mogen klagen, heb ik wel wat aanpassingen in mijn trainingsschema moeten maken. Maar genieten van de zomer lukt evengoed!

Spreken over de sport

Iets meer dan een maand geleden kreeg ik een splinternieuwe Toyota C-HR van mijn sponsor Fitnessclub Nederland en van Toyota Botman in West-Friesland. Botman had mij toen gevraagd of ik samen met Jordy van Workum een presentatie over onszelf wilde geven voor wat publiek in hun showroom.  Alles was tot in de puntjes verzorgd en de presentator wist het leuk aan elkaar te praten.

In eerste instantie vond ik het heel moeilijk om te bedenken wat ik over mijzelf moest gaan vertellen, maar uiteindelijk bedacht ik: “Wie kan nou beter een presentatie over Irene Schouten houden dan ikzelf?!” Dus zo geschiedde.

Jordy beet de spits af met zijn presentatie over zichzelf. Hij vertelde over hoe hij wereldkampioen skeeleren was geworden. Daarna was ik aan de beurt. Mijn verhaal ging over de weg naar de Olympische Spelen en hoe ik het daar beleefd heb. Uiteindelijk ging het mij goed af, spreken over de sport en mijzelf.

 

Bijna te warm om te trainen

Door de hittegolf in Nederland moeten we wat aanpassingen maken in ons trainingsschema. We trainen iedere dag en meestal ‘s middags de langere en/of zwaardere training. Dat hebben wij voorlopig even veranderd. Omdat het zo warm is, doen wij de hoofdtraining ’s ochtends. . ’s Middags of ’s avonds doe ik nog wel mijn eigen training, maar daarna kan ik heerlijk afkoelen in het IJsselmeer. Waarom wij normaal gesproken de hoofdtraining ’s middags doen? Omdat je lichaam dan wakkerder is. En in de winter hebben wij ook vaak ’s middags of ’s avonds de wedstrijd.

 

De ploeg op vakantie

Omdat we gebonden zijn aan vaste trainingsschema’s binnen onze ploeg, mogen we ook alleen in bepaalde periodes op vakantie en die periode is nu. Zelf ga ik niet op vakantie omdat ik deels met de zorg voor mijn moeder zit. Doordat ik ’s winters veel weg ben, wil ik er zomers meer zijn voor ons gezin. En in april heb ik al aardig wat tripjes gehad.

 

Zie ik je over twee weken weer?

Liefs Irene

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.