Black Friday Actie

Krijg een JBL speaker cadeau

Word lid op 25 november
en profiteer van de actie!

 

Lees verder

Trainingskamp in de zon

Deze week schijf ik mijn blog vanuit het zonnige Tenerife. Hier zijn wij de dinsdag na de geweldige Trachitol Trophy 4-daagse naar toe gevlogen. Natuurlijk ook dit keer met easyJet ;) 

Trainingskamp

Deze trip is het jaarlijkse trainingskamp waar wij als ploeg naar toe gaan. Dit weekend stond er geen wedstrijd op het programma, dus ideaal om een weekje naar de zon te gaan. Hier kunnen we veel fietsuren maken en een beetje vitamine D bij tanken in de zon. Wanneer ik terugkom in Nederland vanaf een zonnige locatie, kom ik altijd herboren terug. Ondanks we hard trainen, krijg ik er juist energie van en kan ik het tweede deel van het seizoen er weer vol tegenaan.

Verschillende mensen zeggen: “Waarom gaan jullie helemaal naar Tenerife? In Nederland kan je toch ook fietsen.” Ja dat klopt, maar er zitten allerlei voordelen aan om in de warmte te fietsen. Allereerst herstel je veel sneller waardoor je weer beter de volgende training kunt uitvoeren. De opname van vitamine D door de zon is belangrijk. En je lichaam maakt mede door de temperatuur en de zon een stofje genaamd endorfine aan, die ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt.

 

Marathon en Worldcup

Vandaag vliegen wij weer terug naar Nederland. Hier ga ik mij weer verder voorbereiden op de marathon in Alkmaar van 8 december en de Worldcup in Heerenveen van 15 december. 

Helaas is er in het weekend van 15 december geen marathon voor mij. Persoonlijk denk ik ook dat het een gemiste kans is voor het marathonschaatsen. Als de marathon dat weekend in de buurt was geweest van Heerenveen, weet ik zeker dat er verschillende World Cup deelnemers mee zouden gaan doen. En had het marathonschaatsen het internationaler kunnen maken.

 

De zon is heerlijk, maar ik kijk er ook weer naar uit om morgen weer lekker te mogen schaatsen 😃😃

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Volg een gratis proefles

Nieuwste blog

Voor de 8e keer op hoogtestage in Livigno

Irene Schouten

Zoals sommige van jullie weten, zit ik dit moment weer in Italië. Sinds ik onder leiding van Jillert Anema schaats gaan wij elk jaar in augustus richting Livigno. In 2017 ben ik er zelfs 2 keer geweest. Livigno is een prachtig wintersportdorp op ruim 1800 meter hoogte. Dit wordt alweer mijn 7e jaar bij Jillert en de 8e keer Livigno. Ondertussen ken ik elk steentje in de bergen om mij heen. Wij gaan hier naar toe om te trainen op hoogte; ook wel een hoogtestage genoemd.

Lees verder