Van fietswedstrijden naar de kermis!

Van de Elfstedentocht op fiets en de Ronde van Lekkerkerk, naar de jaarlijkse kermis in het dorp. Het was een geslaagde, maar zware week.

De Elfstedentocht op de fiets
Vorige week zondag fietste ik de Elfstedentocht. Het was een ontzettend zware tocht, zeker doordat we het laatste stuk met z’n tweeën fietsten in plaats van met z’n drieën. Dit betekende 10 minuten rust, en geen 15 minuten meer. Het laatste stuk, waar we zware tegenwind hadden, was slopend. Maar we hebben de tocht uit gefietst en dat gaf een heerlijk voldaan gevoel.

De Ronde van Lekkerkerk
Na een zware trainingsweek begon het Hemelvaartweekend. Dat betekent, kermis in het dorp! Alleen was het eerst tijd voor een fietswedstrijd: De Ronde van Lekkerkerk. Een tocht van 60 km en veel bochten. Het was de eerste keer dat ik deze wedstrijd reed en er reden veel goede vrouwen mee. Ik was al helemaal gesloopt van de zware trainingsweek en de Elfstedentocht, maar gelukkig kon ik het goed bijhouden. Het gaf me uiteindelijk juist energie gaf en een goed gevoel.

Kermis!
En toen was het eindelijk tijd voor de kermis! Dit betekent vier dagen lang feest in het dorp. Maar voor mij gaan de trainingen ook gewoon door, lekker druk dus. Op zaterdag hield ik ook nog samen met wat vrienden en Dirkjan een kermisborrel, waar ook het een en ander voor georganiseerd moest worden. Het was een geslaagde borrel! Dit moest de volgende dag natuurlijk ook worden opgeruimd, maar verder na het trainen lekker uitgerust zodat ik gisteren fit naar mijn trainingsweek in Limburg kon. We gaan er weer voor! 

Tot over twee weken!

Liefs, Irene.

Volg je mij al op FacebookTwitteren Instagram?

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.