Waar ik mijn ontspanning uit haal

Het is voor mij een heel belangrijk jaar waardoor ik op dit moment weinig tijd heb voor ontspanning. Ik ben veel aan het trainen en ik ben vaak op pad. Vooral dit jaar ben ik ontzettend druk met mijn voorbereidingen voor het schaatsen. Als ik kan ontspannen haal ik dit graag uit kleine dingen zoals het kijken van een serie.

 

ONTSPANNEN IN NEDERLAND

Als ik in Nederland ben drink ik vaak samen met de ploeg na afloop van de schaatstraining een kopje thee. Dit werkt voor mij erg ontspannend.

Mijn agenda zit vaak vol, waardoor ik weinig thuis ben. Als ik wel thuis ben regel ik vaak zaken met mijn sponsoren en breng ik een bezoekje aan familie.

Met mijn sponsoren heb ik een aantal verplichtingen, zoals interviews geven en fotoshoots. 

 

TRAININGSKAMP IS MIJN RUSTMOMENT

Als ik thuis ben moet ik veel dingen regelen, maar als ik op een trainingskamp ben heb ik het idee dat ik ook mijn rustmomenten goed pak. Ik kan mij dan echt focussen op mijn prestatie en mijzelf. Natuurlijk ben ik ontzettend veel aan het sporten tijdens het kamp en daarom drink ik graag na afloop van de training een kopje koffie of thee met iedereen. Of ga ik naar bed om daar een serie te kijken. Dat is waar ik mijn ontspanning vooral zoek.

Het verschilt wel per trainingskamp of ik mijn rustmomenten echt goed pak. Het ene trainingskamp is zwaarder dan de andere. Op dit moment ben ik op een trainingskamp in Duitsland. Ik merk dat het tijdens dit trainingskamp lastiger is om echt ontspanning te vinden. Dan moet ik tussendoor echt zoeken naar mijn rustmomenten.

 

SAUNA OF ZONNEBANK?

Ik vind zowel de sauna als de zonnebank ontzettend prettig! Heel soms ga ik naar de sauna. Daarbij denk ik dat de sauna heel goed voor je is. Wanneer ik schaats komt er veel kou op mijn longen wat een flinke aanslag kan zijn op mijn longen. Er is dan niets fijner dan warmte om mij heen na een intensieve training. Het enige nadeel is dat ik het niet heel lang volhoud in de sauna.

Naast een bezoek aan de sauna maak ik zo nu en dan ook gebruik van de zonnebank. Hier ben ik alleen wel wat minder fan van dan de sauna. Ik weet dat de zonnebank niet heel goed is voor de huid, daarom zet ik de stand meestal lager.

Hoe zorg jij voor ontspanning? Laat het mij weten in een reactie onder mijn post.

 

Liefs,

Irene