Wat staat er op de bucketlist van Irene Schouten?

Er staan wel veel dingen op mijn bucketlist. Voornamelijk plekken waarvan ik droom ze ooit nog eens te bezoeken. Maar veel van die bucketlist puntjes kan ik nu nog niet waarmaken. Simpelweg doordat ik er nog geen tijd voor heb door het sporten. 

Verre reizen

Zo droom ik ervan ooit nog een keer voor een langere tijd naar Nieuw-Zeeland of Australië te gaan. Voor drie maanden bijvoorbeeld. Nu kan ik nog maximaal drie weken op vakantie en voor zo’n verre reis vind ik dat net even te kort. Ik wil daar bijvoorbeeld dan ook leren om beter te kunnen surfen. Dat lijkt me echt geweldig!

Ook staan New York en Hawaii hoog op mijn lijstje. Daar zou ik wel nu al een keer heen kunnen. In New York bijvoorbeeld hoef je geen drie weken te verblijven. Het is er nu alleen nog niet van gekomen. Net zoals wintersport, dat lukt nu vaak niet door het schaatsen. Dat zou ik ook heel graag willen doen na mijn carrière als topsporter.

 

Eigen huis om op te knappen

Dirkjan en ik wonen nu al in een heerlijk huis, maar we zouden heel graag een huis kopen om zelf echt op te knappen. Dat is ook het mooiste als het na het schaatsen kan. Ik wil dan zelf namelijk ook veel helpen met klussen en daar heb ik nu geen tijd voor. Ik moet natuurlijk wel in topvorm blijven en daarom dagelijks trainen. Hoog op m’n lijstje staat ook om ooit te trouwen met Dirkjan!

Als ik gestopt ben met schaatsen lijkt het me ook heel leuk om in het bedrijfsleven te stappen. In de richting van management en ondernemen. Ik weet nog niet precies wat ik wil, maar ik weet wel dat ik er heel goed in wil worden.

 

Motorrijbewijs

Een droom van mij was ook altijd om mijn motorrijbewijs te halen en een eigen motor te kopen. Alleen toen ik afgelopen zomer veel met mijn vriend op de scooter toerde, besefte ik wel dat ik het alleen leuk vindt om het met iemand te doen. En dan niet dat iemand achterop zit, maar dat we twee motors hebben. Nu is die droom dus wat minder geworden, ook omdat ik liever de fiets pak als het mooi weer is, maar wie weet in de toekomst.

Tot en met 2022 schaats ik nog sowieso, de meeste dingen op m’n lijstje zullen dus daarna pas komen. Hebben jullie ook dingen die jullie écht nog een keer zouden willen doen? Ik ben benieuwd!

Tot de volgende keer.

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.