Weg met de najaarsdip

De zomer is voorbij, de blaadjes vallen van de bomen en de winter staat voor de deur. Kortom: het is herfst. Er zullen mensen zijn die opklaren deze tijd van het jaar, maar er zijn er ook heel wat die toch in een winterdipje belanden bij het zien van de donkere wolken. Bij Fitnessclub Nederland hebben wij hier gelukkig geen last van en daarom delen we graag déze tips met je zodat ook jij vrolijk de herfst/wintermaanden doorkomt.

 

Lang leve warme kleding

    
Herfst, kou, nat, wind, zijn dit woorden die als eerst in je opkomen als je aan herfst denkt? Vergeet dan niet dat je, je tegen kou kunt kleden, het nooit de hele dag regent en de wind extra weerstand is om te verslaan met sporten! In een warme outfit kun jij de hele wereld aan toch! De frisse buitenlucht is gezond en de zon in de ochtenduren zal je zeker opvrolijken. Begin je dag gezond en vrolijk door eerst naar buiten te gaan. Wie weet geniet je binnenkort wel van alle herfstkleuren om je heen. 

Move it!

Wanneer het buiten kouder wordt kruipen we het liefst weg onder een dekentje met een warme choco en een goeie serie. Weersta deze verleiding eens en ga bewegen! Dit zal je uiteindelijk een veel beter humeur en een tevreden gevoel geven. Het sporten in de buitenlucht wakkert het innerlijke lichtje aan en geeft je nieuwe energie om de donkere maanden door te komen!

Eten

Met alle heerlijke winterse stampotten, gerechten en de decembermaanden schiet gezond eten er wel eens bij in. Dit moet natuurlijk kunnen maar vergeet niet dat je in de winter al een stuk minder beweegt dan in de zomer. Je pakt bijvoorbeeld sneller de auto en gaat ’s avonds in het donker minder snel naar buiten. Voldoende fruit, groente en eiwitten kunnen tevens van invloed zijn op je humeur. Het is dus niet alleen goed voor je, het maakt je ook nog eens vrolijker!

Zoek positiviteit op

Ga naar feestjes, ontmoet nieuwe mensen, ga sporten, kortom: zoek de positiviteit op! Probeer eens voor jezelf drie positieve woorden op een briefje te schrijven. Draag dit briefje bij je en kijk er af en toe naar. Een kleine herinnering aan hoe mooi het leven is!

Laat je niet grijpen door winter-blues, maar geniet van de mooie momenten van het najaar. Voor je het weet is het weer lente! Ben je na het lezen van deze tips nog niet over je najaarsdip heen? Kom dan snel naar de dichtstbijzijnde Fitnessclub en laat je overtuigen door onze enthousiaste instructeurs tijdens een goede workout!