Wij sporten buiten!

Afgelopen dinsdag kregen wij te horen dat wij tot 1 september gesloten moeten blijven. Natuurlijk balen we flink en hopen we, dat het toch nog eerder kan, maar gelukkig zijn er ook kansen. Er mag namelijk buiten gesport worden! En ja wat doe je dan? Precies! Dan haal je de spullen gewoon naar buiten.

De voorbereiding

“Ik ben ontzettend blij dat ik weer les mag geven met onze leden om mij heen. Het online lesgeven in je eentje voor een camera is leuk, maar went nooit. Afgelopen vrijdag hebben we alle materialen die we gaan gebruiken voor de lessen bij de buitendeur verzameld, zodat we ze zo naar buiten kunnen doen. Een aantal cardio toestellen, waaronder een roei apparaat en de air dine fiets, heeft gelukkig wieltjes, dus dat is goed te doen.” Aldus instructeur Olga.

Niet op alle locaties was het verplaatsen even makkelijk, maar dat zorgt ook weer voor mooie verhalen. Zo moet in Monnickendam alles van boven naar beneden en is onze vestiging in Vaartbroek gevestigd in een kerk, waar je niet zomaar de trap op gaat met een fitnessapparaat. Toch waren ze hier niet minder gemotiveerd om het aanbod zo ruim mogelijk te maken.

“Bij ons is het een heel gedoe om alles naar boven en naar beneden te krijgen, omdat wij in een kerk zitten en onhandige trappen hebben. We moesten goed puzzelen om de spullen ergens neer te zetten, maar het is gelukt. De sporters waren enthousiast en tijdens de training kwamen leden voorbij die er niet vanaf wisten en ook meteen gingen reserveren. Een geslaagde eerste dag dus!” vertelde Hilke. 

Groepslessen

Op site van jouw club en in de app vind je een aangepast rooster, met alle groepslessen die naar buiten verplaatst zijn en dat aanbod is nog behoorlijk riant. Yoga, total body workout, spinning, UX Cross, X-Core, Zumba er is van alles mogelijk.

Aanmelden via de app

Hoe gaat het in zijn werk? Wil je meedoen aan een les, dan kun je jezelf aanmelden via de app. Mits je gezond bent uiteraard! Er is beperkt plek, want we werken met kleine groepen. Om iedereen een eerlijke kans te geven, kun je maar 1 les te gelijk boeken. Pas als deze les geweest is kun je de volgende les reserveren.

Richting het sportterrein zijn speciale looproutes gemaakt. Sporters blijven op 1,5 meter afstand en voor de training wast iedereen grondig zijn of haar handen. Na de les ga je ook direct weer naar huis. Onze kleedkamers zijn namelijk gesloten. Vervolgens worden de spullen weer schoongemaakt, zodat alles klaar is voor de volgende les. Omdat de sportschool nog steeds gesloten moet blijven, is het helaas niet mogelijk om je om te kleden in de kleedkamer of om gebruik te maken van het toilet. 

Een stormachtig, maar geslaagd begin

De eerste reacties zijn erg positief. Met groepjes van maximaal 10 zijn we op 11 mei van start gegaan. De meeste lessen zaten gelijk vol.

“Leden en groepslesinstructeurs zijn blij weer aan de slag te gaan. Ook hebben we een vrij fitness deel met materialen waar je lekker zelf kunt trainen.  Spullen heen en weer sjouwen is nog te overzien. Het enige wat tegenzit tot nu toe is het weer. De instructeurs, leden en materialen zijn dit niet zo gewend haha.” Zegt instructeur Rogier.

Het is super fijn om weer samen een stukje van onze vrijheid terug te hebben. Daarbij is het ook erg fijn, dat we weer in beweging zijn, want sporten is hartstikke gezond en belangrijk om fit te blijven! En wie weet kunnen we eerdaags toch ook binnen aan de slag. We houden jullie op de hoogte!