Sport voor Fitpoints

en spaar voor de leukste cadeaus!

Lees verder

Winnen en verliezen, het hoort erbij

Twee weken verder en weer tijd voor een nieuwe blog! Er is weer veel gebeurd. Lees je mee?

Gewonnen!

Vorige week zaterdag heb ik mijn tweede marathon van dit seizoen geschaatst. Dit keer in Deventer en ik heb gewonnen! De race verliep goed en alles ging lekker, als je met zo’n gevoel schaatst rijd je prettiger naar de finish. De ene winst is de andere niet. De winst in Deventer vond ik persoonlijk mooier dan die van de week ervoor in Amsterdam. Hoe dat kan? In Deventer deed mijn grootste concurrent mee. De Italiaanse Fransesco Lollobrigida. Zij had in het voorseizoen al erg hard gereden. Dus ik wist dat ze goed in vorm was. En als je dan als eerste over de finish komt, geeft dat een extra goed gevoel. De week opvolgend heb ik alle trainingen weer opgepakt om mezelf weer voor te bereiden op de komende wedstrijden.

 

Het kwalificatietoernooi

Afgelopen weekend heb ik in Thialf nog een wedstrijd gereden. Dit waren de plaatsingen voor het internationaal rijden. Zowel zaterdag als zondag moest ik starten, maar ik voelde me niet fit. In eerste instantie dacht ik op zaterdag dat het de spanning wel voor de wedstrijd wel zou zijn, maar zondag had ik veel minder spanning en ik voelde me nog steeds niet lekker. Ik had geen power, voelde me niet fit en ging daardoor aan mezelf twijfelen. “Heb ik misschien iets verkeerds gegeten wat niet lekker is gevallen?” Maar ook dat kon ik me niet bedenken. Gister was ik nog steeds niet helemaal lekker, erg balen! 

Maar de wedstrijd ging evengoed door. De eerste 5 die finishte plaatste zich voor de wedstrijden in Japan. Als ik wilde, kon ik mezelf plaatsen voor Japen, maar onze ploeg zou al niet naar Japan gaan. Doordat we Japan overslaan kunnen we een blok extra trainen waardoor we in december en februari op ons top zijn.

 

Contracten zijn rond

De contracten met Easyjet en A-Ware zijn rond! Het heeft wat langer geduurd dan normaal, maar ik ben super blij dat ik mij aan deze sponsoren mag verbinden. Wat mij betreft gaan we een topseizoen tegemoet.

Tot over twee weken

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.

Nieuwste blog

Wat doet Irene Schouten ter ontspanning?

Irene Schouten

De kans is groot dat ik nu in de minderheid ben, maar de sauna is absoluut niet mijn favoriete plek om te ontspannen. Ik ben niet echt een type voor een dagje spa of sauna. Ik word daar een beetje onrustig van en in de sauna krijg ik snel een benauwd gevoel. Dat vind ik gewoon niet fijn. Terwijl het juist erg goed is voor sporters, dus dat is wel jammer dat ik het niet als prettig ervaar.

 

Lees verder