Work-out in de badkamer

Nu we de meeste tijd in ons huis doorbrengen is het huishouden een veel besproken onderwerp. De een heeft nog nooit zo’n stralend en schoon huis gehad. De ander heeft geen idee waar hij de tijd vandaan moet halen om überhaupt de woonkamer te stofzuigen. Daarbij is het huis na twee dagen alweer net zo vies als ervoor, nu het huis voortdurend bewoond wordt. Dus als je eindelijk de tijd en zin gevonden hebt, dan heb je ook nog weinig eer van je werk. Of toch niet? 

Gratis work-out

Wist jij dat je met huishoudelijke klusjes heel veel calorieën kunt verbranden? Je doet dus in feite gewoon een gratis work-out. De meest effectieve activiteiten zijn het schoonmaken van de badkamer (incl. de tegels en de vloer) en ramenlappen. Bij het schoonmaken van de badkamer verbrand je namelijk zo’n 400 kcal in een uur tijd. Maar ook ramenlappen levert bij een gemiddeld huis 300 verbrandde kcal per uur op. Heb je heel veel ramen en stop je extra vaak de spons opnieuw in de emmer, dan tikt de teller natuurlijk lekker door.

Denk je nu pffff daar heb ik toch helemaal geen zin in of tijd voor? Ook de meest gangbare huishoudelijke klusjes leveren al een goede work-out op. Stel je maakt je een middagje kwaad. Je begint met afstoffen. Dit duurt ongeveer een halfuur. Hiermee verbrand je 85 kcal. Vervolgens ga je het huis stofzuigen. Een uur later heb je ca. 250 kcal verbrand. Nu is het tijd om te dweilen. Doe je alleen beneden, dan ben je ongeveer met een halfuurtje klaar en heb je ca. 150 kcal verbrand. Nog even de was wegwerken en een uur later ben je weer 146 kcal kwijt.

Kortom met deze eenvoudige activiteiten verbrand je in totaal al 631 kcal*. Best lekker toch? Je zou je huisgenoten nog bijna dankbaar zijn dat ze er binnen 2 dagen alweer een zooitje van maken.

*Alle cijfers zijn gebaseerd op een persoon met een gezond gewicht voor zijn/haar lengte. Hoe zwaarder je bent, hoe meer je verbrand.