Ziet jouw ochtendritueel er net zo uit als die van Irene Schouten?

Of ik een vast ochtendritueel heb? Nee totaal niet!

Ik ben blij als ik uit bed mag

Elke ochtend is bij mij anders. Ik heb wel één vast ritueel en dat is dat ik standaard rond 7 uur wakker wordt. Soms word ik rond half 7 wakker, maar ik mag er echt pas van mezelf uit om 7 uur. Dan dwing ik mijzelf om echt te blijven liggen en dat is best lastig voor een ochtendpersoon. Hoe mijn ochtend er verder uitziet hangt echt af van het weer en mijn trainingsschema.  

Als ik moet hardlopen ga ik eerst hardlopen. Daarna kom ik weer thuis om te ontbijten. Na het ontbijt neem ik vaak nog een kopje koffie en pak ik mijn laptop er bij en beantwoord alvast een aantal mailtjes. Ik wacht tot het eten is gezakt en dan begin ik met mijn training. In de zomer is dat nog wel eens wisselend: fietsen, skeeleren of krachttraining. In de winter is het vaak fietsen.

Na mijn training heb ik soms een afspraak staan, doe ik mijn administratie en maak ik het huis schoon.

 

Biologische klok

Ik heb de luxe dat ik geen wekker hoef te zetten, maar helaas gaat mijn biologische wekker altijd vroeg af. Ik denk dat ik dit vanuit huis heb meegenomen. Doordat mijn ouders altijd al om 7 uur ’s ochtends aan het werk waren, kon ik natuurlijk niet blijven liggen tot 8 uur.

 

Zelfs op zondag

Op zondag kan ik uitslapen, maar dan ben ik blij wanneer ik uit bed mag van mezelf. Zelfs tijdens trainingskampen en internationale kampen ben ik de eerste die aan het ontbijt zit. Hoe de klok ook loopt 😉

Ik kan wel zeggen dat mijn ochtendritueel zorgt voor een super productieve dag!

Tot volgende keer

Liefs, Irene

 

ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Leuk als je reageert!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.